Un canadian a deschis uşa avionului şi a provocat coborârea toboganului de evacuare chiar înainte de decolare, în Thailanda: „L-am dus direct la psihiatrie”

Un canadian a deschis uşa avionului şi a provocat coborârea toboganului de evacuare chiar înainte de decolare, în Thailanda: „L-am dus direct la psihiatrie”

Wong Sai Heung, un pasager canadian de 40 de ani, a deschis uşa de urgenţă a unui avion Airbus 320 al companiei Thai Airways care se pregătea să decoleze de pe aeroportul din Chiang Mai cu destinaţia Bangkok, capitala Thailandei, relatează Reuters şi CNN, preluate de agenția News.ro. Bărbatul a fost dus direct la un spital de psihiatrie.

Deschiderea uşii de urgenţă a provocat activarea toboganului gonflabil, iar aeronava nu a mai putut decola, a informat directorul aeroportului din Chiang Mai, Ronnakorn Chalermsaenyakorn.

Incidentul a avut loc joi, 8 februarie.

Avionul s-a întors la terminal şi pasagerii au debarcat, iar tehnicienii au efectuat inspecţii de siguranţă. Întreruperea a afectat 12 alte zboruri, a precizat oficialul thailandez. Opt aeronave au fost nevoite să se învârtă în aer înainte de a fi autorizate să aterizeze.

În total, 2.295 de pasageri au fost afectaţi de întârzieri.

După inspecţie, aeronava a fost autorizată să plece, toţi pasagerii şi echipajul fiind în siguranţă, a precizat Thai Airways.

„Întregul avion a fost în haos”, a povestit, pe Facebook Ananya Tiangtae, care se afla în avion. „Ce se întâmpla dacă eram la 30.000 de metri deasupra nivelului mării? Ce s-ar fi întâmplat?”, s-a întrebat pasagera.

„Este posibil să fi avut halucinații”

Pasagerul canadian a fost arestat, potrivit postului local de televiziune ThaiPBS, care l-a identificat pe turistul de sex masculin ca fiind canadian.

El a recunoscut că a deschis uşa, motivul fiind că veneau oameni după el… după comportamentul său, este probabil să fi avut halucinaţii.

Avocatul pasagerului, Jirawat Yarnkiatpakdee, pentru ThaiPBS:

Poliţia a precizat că suspectul părea stresat şi era dificil de comunicat cu el: „L-am trimis la Spitalul de Psihiatrie Suan Prung pentru o evaluare”.

Wong Sai Heung riscă chiar la pedeapsa cu moartea, deşi Thailanda nu a mai executat un deţinut din 2018. Cel mai probabil, el va primi o amendă de până la 800.000 de baht, peste 22.000 de dolari, 

Poliţia i-a pus la dispoziţie un avocat şi un translator în timpul interogatoriilor şi continuă să investigheze incidentul.

Foto: Facebook Ananya Tiangtae

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *