Motivul pentru care PETA cere interzicerea figurinelor cu animale din caruselele pentru copii

Motivul pentru care PETA cere interzicerea figurinelor cu animale din caruselele pentru copii

Filiala din Țările de Jos a organizației pentru drepturile animalelor PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) a cerut interzicerea figurinelor cu animale din caruselele pentru copii, relatează publicația olandeză Algemeen Dagblad (AD), citată de Bild.

Caruselele „promovează exploatarea creaturilor conștiente”, a declarat organizația PETA Țările de Jos, pentru AD.

„Nu mai este cazul să exploatăm animalele pentru distracție“, a insistat consultantul PETA Janneke Hogervorst. „Desigur, parcurile de distracție nu consideră că se întâmplă așa, dar caruselele le dau copiilor impresia că este normal să folosim animale doar pentru plăcerea noastră”, a adăugat oficialul PETA.

De aceea, PETA a făcut apel fac la administratorii celui mai mare parc de distracții din Țările de Jos, Efteling din orașul Kaatsheuvel,„să nu mai folosească figuri de animale”. La cel mai vechi carusel din țară, 16 cai, o găină și un leu se învârt în cerc din 1865.

PETA SUA făcuse anterior un apel similar celui mai mare producător de carusele din Statele Unite. A sugerat companiei „Chance Rides Manufacturing” să folosească „mașini, avioane, nave spațiale, buldozere”, în loc de motive animale.

„Niciun adult normal nu crede că acest lucru este necesar. Poate că ar trebui să le spune celor de la PETA că acei cai „nu sunt în viață”.

Atze J. Lubach-Koers, președintele Asociației Olandeze a Parcurilor de Distracție:

Foto cu caracter ilustrativ: Hepta

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *