Rețeta de ciorbă cu cartofi și afumătură a lui chef Florin Dumitrescu: „Puneți la călit legumele în puțin ulei, dar nu le rumeniți”

Rețeta de ciorbă cu cartofi și afumătură a lui chef Florin Dumitrescu: „Puneți la călit legumele în puțin ulei, dar nu le rumeniți”

Chef Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari de la noi din țară. Cunoscutul bucătar este foarte activ pe rețelele de socializare, acolo unde păstrează legătura cu urmăritorii săi din mediul online, împărtășind cu aceștia cele mai gustoase rețete. De data aceasta, chef Florin Dumitrescu a pregătit o ciorbă de cartofi cu afumătură și a împărtășit întreg procesul cu urmăritorii săi din mediul online.

Ingrediente:

Potrivit informațiilor oferite de Florin Dumitrescu, pentru a pregăti această rețetă avem nevoie de următoarele ingrediente:

morcovi;țelină;păstârnac;ceapă;afumătură;cartofi;tarhon;leuștean;smântână;cimbru;sare, piper;leuștean.Mod de preparare:

Chef Florin Dumitrescu a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul extrem de simplu, iar, potrivit spuselor sale, rezultatul este de-a dreptul delicios.

„ Pregătiți toate ingredientele de care aveți nevoie. Afumătura o puneți la fiert la foc mediu, după care tăiați legumele rădăcinoase cuburi mărunte, pentru că asta va fi practic baza voastră de gust.

Aici este, de fapt, gustul ciorbei. În vasul în care veți fierbe ciorba, puneți la călit legumele în puțin ulei, dar nu le rumeniți. Dacă le rumeniți încep să aibă o culoare nu atât de prietenoasă, iar în momentul în care au început să sfârâie puțin, puneți și condimente. Puneți puțin tarhon uscat, cimbrișor, sare, piper și neapărat apa ca să stingeți prăjeala. Scoateți afumătura de la fiert, tocați-o de dimensiuni potrivite, iar apoi completați cu apă.

Apa, bineînțeles în care ați fiert afumătura. Puneți afumătura la fiert și cartofii. Trebuie să dresați ciorba. Neapărat oțet de tarhon, tarhon și leuștean. Vă recomand să puneți smântână la final. ”, a spus Florin Dumitrescu pe pagina sa de Instagram. 

SURSA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *