Ce aduce nou seria de telefoane mobile Samsung Galaxy S24

Ce aduce nou seria de telefoane mobile Samsung Galaxy S24

În fiecare an, devine tot mai greu să găsești un smartphone compact care să ofere o mulțime de funcții. Asta pentru că majoritatea telefoanelor mobile se încadrează în categoria „go big or go home”, lăsându-i în urmă pe cei care preferă dispozitive cu dimensiuni mai practice. Din fericire, Samsung nu a făcut acest lucru cu noua serie Galaxy S24. În cele ce urmează îți vom prezenta pe larg noua serie Galaxy S24, care îmbunătățește experiența în utilizare în toate aspectele vieții datorită unor inovații importante în materie de în comunicare, creativitate și căutare online.

Câte modele are noua gamă Samsung S24

Samsung a fost timp de mai bine de un deceniu cel mai important producător de smartphone-uri cu gama sa de dispozitive Galaxy. Acum, însă, pentru prima dată în 12 ani, coreenii au pierdut poziția de lider în ceea ce privește volumele de telefoane mobile livrate în ultimul an în favoarea rivalului tradițional Apple. Cu toate acestea, compania asiatică se are toate șansele ca în 2024 să revină în vârful ierarhiei mondiale. Iar dacă te întrebi cum va reuși asta, ei bine noua gamă de smartphone-uri Galaxy S24, lansată la început de an, este principalul său atuu.

Așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani, gama de top de la Samsung este împărțită în trei modele. Cel mai mic dintre acestea este Galaxy S24 și este dedicată utilizatorilor care își doresc un telefon pe cât de compact, pe atât de performant, relatează Digital Trends. Modelul intermediar este Galaxy S24+, care oferă aceleași funcționalități ca fratele mai mic, însă într-un format mai generos. În sfârșit, vârful de gamă este Galaxy S24 Ultra, care vine cu un ecran și mai generos ca dimensiuni, un ansamblu de camere mult mai performant, dar și cu accesoriul S-Pen inclus, care le va permite utilizatorilor să se bucure de un nivel creativ și mai ridicat ca până acum.

Ce aduce nou în materie de design Galaxy S24

La prima vedere, din punct de vedere al designului, noile Samsung Galaxy S24 sunt similare cu telefoanele din generația precedentă, însă la o privire mai atentă acestea vin cu câteva îmbunătățiri estetice. Ecranele și carcasele de pe spate sunt acum complet plate, în timp ce rama metalică este foarte puțin rotunjită, iar ecranele mai plate.

Modelele Galaxy S24 și S24+ au carcasele dintr-o nouă versiune de Armour Aluminum, care este cu 17% mai rezistentă, potrivit celor de la Samsung. De asemenea, sticla de pe față și de pe spate este tot Gorilla Glass Victus, la fel ca dispozitivele din generația anterioară.

Vârful de gamă Galaxy S24 Ultra vine, însă, cu o serie de noutăți. Cea mai importantă dintre ele o reprezintă eliminarea curburii ecranului, care a devenit complet plat. De asemenea, sticla se curbează ușor la margini pentru un plus de confort în utilizare. Marginile sunt și în cazul lui „Ultra” puțin mai plate, dar rămân rotunjite pe laterale. Noul S24 Ultra este primul smartphone Samsung care primește carcasă din titan spre deosebire de celelalte două modele, a căror carcasă este din aluminiu. În plus, coreenii au folosit doar pentru acest model o sticlă mai puternică, Gorilla Glass Armour de la Corning. Aceasta reduce reflexiile luminii cu până la 75% comparativ cu Victus 2 și asigură o rezistență de trei ori mai mare la zgârieturi. Rămâne de văzut în timp dacă această sticlă este sau nu atât de rezistentă. Pe spate, S24 Ultra are tot sticlă Victus 2 ca S23 Ultra.

Specificațiile seriei Samsung Galaxy S24

Galaxy S24: acesta are un ecran AMOLED 2x FHD de 6,2 inch, o cameră principală de 50 MP care suportă înregistrare video 8K și până la 30x Space Zoom. Modelul vine cu 8 GB de RAM și opțiuni de stocare de 128 GB sau 256 GB, în timp ce bateria de 4.000 mAh suportă încărcare rapidă. Dimensiunile sunt 70,6 x 147 x 7,6 mm, 168 g (mmWave) / 167 g (Sub6).

Galaxy S24+: această versiune are un sistem de cameră similar cu S24, dar dispune de un ecran AMOLED 2x QHD+ mai mare, de 6,7 inch, o baterie de 4.900 mAh, 12 GB de RAM și opțiuni de stocare de 256 GB și 512 GB. Dimensiunile acestei versiuni sunt 75,9 x 158,5 x 7,7 mm, 197 g  (mmWave) / 196 g (Sub6).

Galaxy S24 Ultra: vârful de gamă vine cu ecran AMOLED 2x QHD+ de 6,8 inch, un ansamblu de camere de top, inclusiv o lentilă principală de 200 MP, un teleobiectiv quad de 10x și 100x Space Zoom, spațiu de stocare de până la 1TB și o baterie de 5.000 mAh. Dimensiunile sunt 79 x 162,3 x 8,6 mm, 233 g (mmWave) / 232 g (Sub6).

Ce oferă noua tehnologie Galaxy AI

Noua gamă de telefoane mobile Samsung Galaxy S24 oferă noi experiențe în utilizare. Iar asta nu se datorează neapărat celei mai recente versiuni de Android – 14  One UI 6.1 - care promite să revoluționeze modul în care vei interacționa cu aceste terminale. Unul dintre aspectele remarcabile ale noii game de la Samsung o reprezintă implementarea tehnologiei Galaxy AI, care redefinește modul în care utilizatorii vor interacționa cu dispozitivele lor mobile datorită unor noi funcționalități bazate pe inteligența artificială. Cei de la Samsung susțin că noua lor gamă Galaxy S24 deschide calea către o nouă eră a telefoanelor inteligente, care va schimba definitiv modul în care dispozitivele mobile aduc experiențe inovatoare pentru utilizatorii lor.

Samsung Galaxy AI amplifică aproape toate experiențele de pe noua serie de smartphone-uri, începând cu facilitarea unei comunicări mai ușoară și mai eficientă fără bariere lingvistice, continuând cu traduceri inteligente de mesaje de tip text și apeluri și terminând cu maximizarea libertății creative în captarea imaginilor cu Galaxy ProVisual Engine ori stabilirea unui nou standard de căutare online.

Traduceri bidirecționale de voce și de text

Tehnologia Galaxy AI contgribuie la descoperirea unui nou mod de utilizare a telefonului mobil, care are rolul de a îmbunătăți fiecare parte a vieții, în special comunicarea, funcția fundamentală a acestui dispozitiv. Cu ajutorul noilor telefoane din seria Galaxy S24 vei putea comunica mai ușor și mai eficient ca niciodată sfidând, practic, barierele lingvistice, potrivit Samsung.

Apoi, vei putea să te conversezi cu un student sau cu un coleg din străinătate ori să faci o rezervare în timp ce te afli în vacanță într-o altă țară folosind noua funcție Live Translate, care oferă în timp real traduceri bidirecționale de voce și de text ale convorbirilor telefonice în aplicația nativă. Nu sunt necesare aplicații terțe, iar AI-ul de pe dispozitivul tău va păstra conversațiile complet private. Mergând mai departe, o altă funcție nouă bazată pe Galaxy AI este Interpreter. Cu această funcție, conversațiile în timp real vor putea fi traduse instantaneu pe ecranul principal care va fi divizat în două secțiuni. În acest fel, utilizatorii care se află față în față vor putea citi o transcriere text a ceea ce a spus cealaltă persoană. Această funcție nu necesită date mobile sau o conexiune Wi-Fi.

Cu Samsung S24 organizarea și transcrierea notițelor este simplificată

Pentru mesaje și alte aplicații, Chat Assist te va ajuta să îmbunătățești tonurile de conversație în mesaje și aplicații, asigurând o comunicare precisă și adaptată în funcție de context. În același timp, AI-ul încorporat în tastatura Samsung poate să traducă în timp real în 13 limbi mesaje, e-mailuri și multe altele. Atunci când călătorești cu mașina personală, sistemul Android Auto va rezuma automat mesajele primite și va sugera răspunsuri și acțiuni relevante. Ne referim aici la trimiterea către un prieten a timpului estimat de sosire, astfel încât să poți rămâne conectat în timp ce te concentrezi la condus.

În același timp, funcționalități precum Note Assist și Transcript Assist din Samsung Notes simplifică organizarea și transcrierea notițelor, creează șabloane, face corecturi ortografice pe text și generează o copertă pentru notițe, oferind o experiență mai eficientă.

Noile Galaxy S24 oferă inovații în căutarea online

Comunicarea nu este singura modalitate prin care noua serie Galaxy S24 duce în viitor beneficiile fundamentale ale telefoanelor produse de Samsung. Mai exact, noul Galaxy S24 aduce inovații semnificative și în ceea ce privește căutarea online, fiind primul telefon care integrează Circle to Search, o funcție intuitivă bazată pe gesturi. Pentru a oferi utilizatorilor un nou instrument remarcabil, cei de la Samsung au apelat la gigantul Google pentru a face posibile noi forme de căutare pe internet printr-un simplu gest.

Concret, cu o apăsare lungă pe butonul de pornire, utilizatorii pot încercui, evidenția, mâzgăli sau pot atinge orice iconiță de pe ecranul lui Galaxy S24 pentru a vedea rezultate de căutare utile, de înaltă calitate. Altfel spus, printr-un simplu gest de încercuire sau de atingere a unui obiect de pe ecran, utilizatorii pot accesa informații utile și relevante pe rețelele de socializare ori pe platforme precum YouTube fără să fie nevoiți să părăsească aplicația în care se află.

Utilizatorii vor fi mai creativi cu Galaxy S24

Utilizatorii telefoanelor din noua gamă Galaxy S24 vor putea fi mai creativi datorită ProVisual Engine. Aceasta este o suită cuprinzătoare de instrumente pe bază de AI, care transformă abilitățile de captare a imaginilor și maximizează libertatea de creație de la configurarea unei fotografii până la partajarea acesteia pe rețelele de socializare.

Fotografiile realizate de la distanță nu vor mai fi tremurate sau pixelate. Sistemul Quad Tele al noilor Galaxy S24 Ultra, cu noul obiectiv cu zoom optic de 5x, funcționează cu senzorul de 50 MP pentru a permite o calitate optică performantă de la 2x, 3x, 5x până la 10x niveluri de zoom datorită senzorului Adaptive Pixel. În același timp, imaginile prezintă rezultate clare și la 100x cu un zoom digital îmbunătățit.

Cu capacitățile îmbunătățite de Nightography, fotografiile și videoclipurile realizate cu Galaxy S24 Space Zoom sunt excelente în orice condiții, chiar și atunci când sunt mărite. Captează mai multă lumină în condiții de întuneric cu dimensiunea mai mare a pixelilor de pe Galaxy S24 Ultra, acum de 1,4 μm, care este cu 60% mai mare comparativ cu modelul anterior. Neclaritatea este redusă pe Galaxy S24 Ultra cu ajutorul unghiurilor mai largi ale stabilizatorului optic de imagine (OIS). Totodată, la înregistrarea videoclipurilor, camera frontală și cea din spate sunt echipate cu procesor de imagine pentru reducerea zgomotului, iar Galaxy S24 analizează informațiile giroscopice pentru a distinge între mișcarea celui care filmează și cea a subiectului. Acest lucru permite o eliminare mai eficientă a zgomotului și duce la realizarea unor videoclipuri mai clare în întuneric, chiar și de la mare distanță.

Vezi şi ce aduce nou seria iPhone 15!

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *