Vladimir Putin a refuzat să participe la dezbateri electorale și să primească gratuit timp de antenă: „Rușii au ocazia să vadă zilnic declarațiile lui”

Vladimir Putin a refuzat să participe la dezbateri electorale și să primească gratuit timp de antenă: „Rușii au ocazia să vadă zilnic declarațiile lui”

Echipa de campanie a lui Vladimir Putin a notificat oficial Comisia Electorală Centrală a Rusiei despre refuzul președintelui de a participa la dezbaterile preelectorale, relatează TASS, citat de Meduza.

Putin candidează pentru a cincea oară la funcția de președinte al Federației Ruse, dar nu a participat niciodată la dezbaterile din timpul campaniilor electorale.

Secretarul Comisiei Electorale Centrale a Federației Ruse, Natalia Budarina, a la comisie s-au primit cereri scrise de participare la tragerea la sorți pentru timp de antenă gratuit de la patru candidați înscriși și trei partide politice.

Printre candidați nu se numără Vadimir Putin, care a refuzat să primească timpi de antenă gratuit la televiziune și radio, pe canalele federale alocate pentru dezbateri. Tragerea la sorți pentru alocarea de timpi se efectuează în ajunul începerii perioadei de campanie în mass-media. Acesta va începe pe 17 februarie, cu 28 de zile înainte de alegeri, și se va încheia la ora 00:00, ora locală, pe 15 martie.

„Vă informez că Comisia Electorală Centrală a Federației Ruse a primit un document care confirmă refuzul prezidențialului rus, candidatul Vladimir Vladimirovici Putin, să participe la evenimente comune de campanie pe canale federale. Acesta este dreptul candidaților”, a spus Budarina.

Cinci canale de televiziune federală de stat sunt obligate să ofere timpi de antenă gratuit pentru campania candidaților: „Rusia-1”, „Russia-24”, Channel One, „TV Center”, Televiziunea publică a Rusiei (OTR) și trei posturi de radio: „Radio Russia ”, „Mayak” și „Vesti FM”.

La un briefing de presă din 13 februarie, jurnaliştii i-au cerut secretarului de presă al președintelui, Dmitri Peskov, să comenteze de ce Putin a refuzat din nou să participe la dezbateri. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a răspuns: „Rușii au ocazia să vadă zilnic declarațiile lui Putin cu privire la toate aspectele vieții. Putin este actualul șef al statului, care trăiește sub un program prezidențial foarte încărcat. Acest lucru îl deosebește fundamental de alți candidați”.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *