Bătaie cu răngi, bâte, cuțite și mese de călcat între 60 de oameni, soldată cu 7 răniți, la Milano. Totul a pornit de la o mașină cu număr românesc

O ceartă legată de locul în care era parcată o mașină înmatriculată în România a declanșat o bătaie ca-n Vestul Sălbatic la Milano, între circa 60 de persoane, „membri ai unor familii de etnie romă din estul Europei”, după cum relatează Corriere della Sera și Milano Today. Scandalul de luni, 19 iunie, oprit după intervenția a peste 50 de forțe de ordine, s-a soldat cu șapte răniți, dintre care unul este în stare gravă.

Scandalul a avut loc luni, în jurul orei locale 18.45, pe Via Emilio Faà di Bruno din Milano. O dispută pentru un loc de parcare între doi bărbați, iscată de la o mașină, un Volkswagen Touran cu număr de înmatriculare românesc, care bloca accesul către imobilul de la numărul 5, s-a transformat într-o bătaie care a implicat în jur de 60 de persoane.

Potrivit presei italiene, lupta s-a desfășurat între „membri a două familii de etnie romă din estul Europei”. Au fost folosite răngi, bâte, sticle, pietre de pe caldarâm, cuțite, scânduri și s-a aruncat chiar și cu mese de călcat.

În urma nenumăratelor apeluri de la 112, carabinierii au intervenit cu un efectiv de 50 de agenți. A fost chemat în sprijin și un contingent al batalionului antirevoltă.

Drumul a fost închis, între piazza Cuoco și piazza Insubria, iar lucrurile au fost calmate după zeci de minute de la sosirea forțelor de ordine.

„Urmele războiului” au rămas pe asfalt: sticle, bucăți de lemn și bare de fier.

Șapte oameni au fost răniți, între care cinci bărbați de 19, 23, 35, 40 și 41 de ani. Individul de 40 de ani, cu plăgi înjunghiate în piept și spate, a fost preluat în cod roșu medical.

De asemenea, o femeie de 51 de ani a fost lovită cu o sticlă în cap. A fost implicat și un copil de 13 ani, care a suferit o rană la gât.

Poliția a dus mai multe persoane la audieri, dar nu a fost anunțat dacă și câte persoane au fost reținute.

Captură video: Il Giorno

 

RmagAdmin

RmagAdmin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *