WhatsApp îmbunătățește experiența apelurilor video: cum să utilizați funcțiile de Partajare a Ecranului și Modul Landscape

WhatsApp îmbunătățește experiența apelurilor video: cum să utilizați funcțiile de Partajare a Ecranului și Modul Landscape

Comunicarea eficientă și rapidă este esențială și aplicațiile de apel video, precum Google Meet, Zoom sau Microsoft Teams, au devenit o parte integrantă a vieții noastre, iar acum, WhatsApp se alătură listei cu inovații care ne schimbă modul de a ne conecta.

Introducerea Partajării Ecranului și Modului Landscape în WhatsApp

Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, a anunțat recent două noi funcții pentru aplicația WhatsApp, care vor schimba cu siguranță felul în care folosim apelurile video.

Partajarea Ecranului

Una dintre aceste noi funcții este partajarea ecranului, similară cu funcționalitatea pe care o întâlnim în aplicațiile tradiționale de videoconferință. Această funcție a fost lansată pentru prima dată pentru unii utilizatori beta pe Android la sfârșitul lunii mai, dar este în curs de implementare treptată pe platforme Android, iOS și Windows Desktop.

Pentru a utiliza partajarea ecranului în timpul unui apel video WhatsApp, utilizatorii trebuie să aibă instalată cea mai recentă versiune a aplicației. Iată pașii pe care trebuie să îi urmați:

Atingeți pictograma de partajare din partea de jos a ecranului în cursul apelului video.
După ce atingeți pictograma, vi se va solicita să confirmați faptul că doriți să partajați ecranul cu interlocutorul dv., permițându-vă astfel să împărtășiți informații, documente sau conținut media într-un mod interactiv și atractiv, potrivit pentru întâlniri de afaceri, discuții cu prietenii sau colaborări online. Acest lucru va permite să partajați documente, fotografii sau chiar coșul dv. de cumpărături cu persoanele disponibile în apeluri video.

Modul Landscape

O altă inovație interesantă este lansarea modului Landscape pentru apeluri video. Această funcție, care completează modul actual Portrait, oferă o experiență de vizualizare mai largă și mai captivantă. Acest mod poate fi deosebit de util atunci când se folosește partajarea ecranului pe platformă.

WhatsApp în Contextul Apelurilor Video

Apelurile video au făcut parte din WhatsApp de peste șase ani, debutând pentru toți utilizatorii în noiembrie 2016. Cu toate acestea, aplicația de mesagerie instantanee își îmbunătățește constant serviciile pentru a rămâne competitivă. Introducerea partajării ecranului și a modului Landscape nu este decât un pas în această direcție.

Aceste funcționalități erau așteptate de utilizatori, având în vedere că Meta a introdus deja în urmă cu 3 ani posibilitatea de a distribui ecranul în cursul apelurilor video individuale și de grup.

WhatsApp continuă să inoveze și să își extindă funcționalitățile, oferind o experiență de comunicare îmbunătățită. Fie că doriți să partajați o prezentare cu colegii de muncă sau să arătați familiei fotografiile din vacanță, noile funcții de partajare a ecranului și modul Landscape aduc apelurile video la un nou nivel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *