Medic de la Spitalul „Victor Babeş” Timişoara, de Ziua Mondială a Siguranţei Pacienţilor: Neglijenţa medicală este a 14-a cauză de mortalitate în lume

Medic de la Spitalul „Victor Babeş” Timişoara, de Ziua Mondială a Siguranţei Pacienţilor: Neglijenţa medicală este a 14-a cauză de mortalitate în lume

Un medic de la Spitalul „Victor Babeş” Timişoara a transmis, duminică, un mesaj de Ziua Mondială a Siguranţei Pacienţilor în care subliniază necesitatea unei mai mari responsabilizări a cadrelor medicale, informează News.ro.

„De ce avem nevoie de o zi internaţională a siguranţei pacienţilor? Pentru că, potrivit OMS, unul din zece pacienţi are de suferit în timpul unui act medical. Pentru că nu puţine sunt cazurile când pacienţii nu primesc toate informaţiile legate de riscurile pe care le implică o anumită procedura”, a transmis, duminică, medicul Crina Raletchi, de la Spitalul „Victor Babeş” Timişoara.

Potrivit acesteia, de multe ori, pacienţilor nu le sunt prezentate, înaintea administrării unui medicament, efectele adverse pe care acel medicament le poate produce.

Neglijenţa medicală este a 14-a cauză de mortalitate în lume. Toate acestea arată necesitatea unei mai mari responsabilizări a cadrelor medicale.

medicul Crina Raletchi:

„Şi, pentru a atrage atenţia asupra deficienţelor din sistemele de sănătate, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis marcarea unei zile, la nivel global, a siguranţei bolnavului. Sloganul din acest an este legat de implicarea activă a pacientului în derularea actului medical”, a mai transmis medicul.

17 septembrie este declarată Ziua Mondială a Siguranţei Pacienţilor.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *