Se apropie sfârșitul pentru Netanyahu după atacurile Hamas – De ce e comparat cu Ceaușescu de un mare scriitor israelian

Se apropie sfârșitul pentru Netanyahu după atacurile Hamas – De ce e comparat cu Ceaușescu de un mare scriitor israelian

 

„Mă uit la chipurile oamenilor. Şoc. Uimire. Inima puternic lovită. Ne gândim la nesfârșit unul la celălalt: un coșmar, un coșmar ca niciunul altul. De nespus. Cuvintele sunt incapabile să exprime (…)

Ceea ce se întâmplă acum reflectă prețul pe care îl plătește Israelul pentru că s-a lăsat sedus, ani de zile, de o conducere coruptă, care l-a dus pe o pantă periculoasă, care a dezmembrat instituțiile legii și justiției, sistemele militare și educaționale, care era dispusă să-i pună existența în pericol pentru a-l împiedica pe prim-ministru să ajungă în închisoare.

Trebuie să reflectăm la ceea ce am contribuit de ani de zile. Să ne gândim la cantitatea de energie, de gândire și de bani pe care am irosit-o urmărind spectacolul familiei Netanyahu, cu toată dramaturgia lui care seamănă cu cea a lui Ceaușescu. Cu jocul grotesc pe care această familie îl juca în fața ochilor noștri uluiți.

În ultimele nouă luni, după cum știm, milioane de israelieni au manifestat în fiecare săptămână împotriva guvernului și a liderului acestuia. În loc să asculte ce sugera mișcarea de protest, Netanyahu a preferat să descalifice protestul, să-l acuze de trădare, să incite la ură împotriva lui, să aprindă ura între tabere.

Desigur, ocupația constituie o crimă, dar să legi sute de civili, copii și părinți, bătrâni și bolnavi, și să treci de la unul la altul pentru a-i împușca cu sânge rece, este o crimă mai îngrozitoare”, spun David Grossman într-un editorial publicat în presa internațională, potrivit spotmedia.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *