Dosarul Revoluției. Detalii incredibile din anchetă: cum încearcă să-l scape avocații pe Ion Iliescu

Dosarul Revoluției. Detalii incredibile din anchetă: cum încearcă să-l scape avocații pe Ion Iliescu

În fața magistraților de la Curtea de Apel București (CAB), Ion Iliescu a adus mai multe argumente, prin intermediul avocaților săi, pe baza cărora cerea ca acest dosar să fie retrimis către Parchetul care a instrumentat tot ceea ce s-a întâmplat la Revoluție. 

Printre argumentele menționate se numără o presupusă lipsă a dovedirii legăturii de cauzalitate între „acțiunile inculpatului (Ion Ilescu – n.r.) și evenimentele petrecute pe teritoriul României în anul 1989, în luna decembrie”. 

Totodată, Ion Ilescu spunea în cererile prezentate instanței că rechizitoriul actual nu ar fi decât o reformulare a celui vechi, care știm foarte bine că a fost întors în trecut de către magistrații Înaltei Curți de Casație Justiție (ICCJ) înapoi către Parchet.

Fostul președinte spunea, de asemenea, că acest rechizitoriu nu descrie concret, așa cum cere Codul de Procedură Penală (CPP), faptele care ar fi fost comise de inculpat. 

Cu toate acestea, magistrații de la CAB nu au fost de acord cu argumentele și au decis că reghizitoriul a fost întocmit legal, motiv pentru care judecata în dosarul Revoluției poate începe. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *