Descindere majoră în București și Ilfov: O rețea de trafic internațional cu autoturisme de lux a fost anihilată – Prejudiciu imens

Descindere majoră în București și Ilfov: O rețea de trafic internațional cu autoturisme de lux a fost anihilată – Prejudiciu imens

 

Din investigațiile efectuate, există suspiciuni rezonabile că persoane de cetățenie străină ar fi implicate în activități de trafic internațional cu autoturisme de lux furate din diverse țări. Acestea ar fi fost introduse în România prin fraudarea asiguratorilor și falsificarea documentelor de proveniență, ulterior fiind vândute ca autoturisme legale persoanelor de bună credință.

De asemenea, în cadrul investigațiilor, autoritățile urmăresc traseul a cinci autoturisme de lux, estimate la o valoare totală de aproximativ 400.000 de euro.

Trei persoane sunt în centrul acestei anchete: doi bărbați, în vârstă de 25, respectiv 40 de ani, și o femeie, în vârstă de 32 de ani. Ei sunt bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni, inclusiv tăinuire, înșelăciune, fals intelectual și uz de fals.

În urma perchezițiilor din 15 noiembrie 2023, polițiștii au confiscat materiale probatorii importante pentru cauză. În același timp, au fost depistați și conduși la audieri femeia și bărbatul în vârstă de 25 de ani. Ambele persoane au fost reținute pentru 24 de ore și urmează să fie prezentate magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cu sprijinul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, Biroului Național Interpol și Unității Naționale de Informații privind Pasagerii din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *