Ținuta purtată de Carmen Iohannis în safari, în Kenya. Și-a accesorizat-o cu o curea de 2.200 de lei, de la un brand de lux

Ținuta purtată de Carmen Iohannis în safari, în Kenya. Și-a accesorizat-o cu o curea de 2.200 de lei, de la un brand de lux

Carmen și Klaus Iohannis au ajuns ieri în safari, în Kenya, în cadrul turneului lor din Africa. Pentru această vizită, Prima Doamnă a ales haine lejere, foarte diferite de cele în care a mai apărut.

Dacă în primele două zile din Kenya Carmen Iohannis a îmbrăcat două costume foarte elegante, unul lila, cu pantaloni, și altul alb, cu fustă, pentru vizita în safari, Prima Doamnă a României și-a schimbat complet stilul.

Soția lui Klaus Iohannis a purtat o cămașă albă, oversize, cu mânecă trei sferturi, prinsă în talie cu o curea Louis Vuitton, în valoare de 440 de euro, aproape 2.200 de lei, conform site-ului oficial al brand-ului. În partea de jos, Carmen Iohannis a purtat pantaloni negri și pantofi negri, fără toc. La mână a avut un ceas smart watch, iar pe umăr a purtat o geantă albă.

În privința părului și a machiajului, Prima Doamnă a avut părul prins în coadă, iar machiajul a fost unul foarte discret, cu rimel negru și ruj roz.

Cum a încălcat Carmen Iohannis protocolul în Kenya

Luni seară, pe 13 noiembrie, Carmen și Klaus Iohannis au ajuns în Kenya, prima țară inclusă în turneul din Africa. La aeroportul din Nairobi, ei au fost întâmpinați de miniștrii Eliud Owalo și Peninah Malonza, alături de care s-au și pozat.

Prima doamnă a României a fost cea care a atras atenția, căci ea a îmbrăcat în prima zi în Kenya un costum lila, format din două piese, sacou și pantaloni. Până acum, nu s-a aflat cine e creatorul de modă care i-a confecționat ținuta, în România are doi designeri preferați, pe Andreea Tincu și pe Eli Lăslean.

În privința pantofilor, Carmen Iohannis a ales să poarte o pereche de sandale, fapt ce încalcă protocolul și ceremonialul diplomatic, scrie evz.ro. La astfel de apariții degetele nu trebuie să fie la vedere. Încălțămintea aleasă de soția lui Klaus Iohannis este de la brand-ul Valentino Garavani și costă 1.145 de euro.

Carmen și Klaus Iohannis, turneu oficial între 13 – 23 noiembrie

Klaus Iohannis are programate patru vizite oficiale în Africa în perioada 14-23 noiembrie, este vorba despre Kenya, Tanzania, Capul Verde şi Senegal. „Aceste vizite au ca scop relansarea dialogului politic la nivel înalt cu statele menţionate şi revitalizarea relaţiilor economice şi sectoriale, urmărind deschiderea şi valorificarea de noi oportunităţi de colaborare în domenii de interes comun, inclusiv cele privind gestionarea provocărilor globale”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Pentru vizitele în Africa, Klaus Iohannis a apelat la un avion privat, un Gulfstream G550, închiriat de la Global Jet Luxemburg, potrivit site-ului specializat BoardingPass, care a mai relatat despre aeronavele folosite de preşedinte la deplasările externe.

Cea mai recentă investigație Recorder a relevat diferențe importante între costurile deplasărilor externe ale șefului statului și cele ale altor lideri europeni, în contextul în care Administrația Prezidențială refuză să comunice costurile călătoriilor din străinătate ale lui Klaus Iohannis. Deputatul USR Claudiu Năsui a dat în judecată Cotroceniul „pentru refuzul de a furniza informații publice”.

Foto: Kenya Wildlife Service, Twitter

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *