Wednesday, serialul de pe Netflix, nu se va mai filma în România. Când vor începe filmările pentru sezonul 2

Wednesday, serialul de pe Netflix, nu se va mai filma în România. Când vor începe filmările pentru sezonul 2

„Wednesday” mută producția din România în Irlanda pentru sezonul 2, iar filmările vor începe în luna aprilie a anului, a confirmat Variety. Primul sezon al serialului s-a filmat la Palatul Cantacuzino Bușteni, Gara Sinaia și studiourile Buftea.

Primul sezon de opt episoade, care a debutat inițial în noiembrie anul trecut pe Netflix, a fost filmat în România în perioada septembrie 2021 – martie 2022. După ce a doborât mai multe recorduri pentru seriale de streaming, inclusiv cele mai multe ore vizionate pentru un serial în limba engleză în prima săptămână, cu peste 341 de milioane de ore, serialul de comedie horror a fost reînnoit pentru sezonul 2 în ianuarie.

Serialul „Wednesday” o are în prim-plan pe Jenna Ortega în rolul personajului principal din „Familia Addams”, care se înscrie la Academia Nevermore. Conform descrierii oficiale a primului sezon, Wednesday „încearcă să își stăpânească abilitatea psihică emergentă, să zădărnicească o serie de crime monstruoase care au terorizat orașul local și să rezolve misterul supranatural care i-a implicat pe părinții ei în urmă cu 25 de ani – totul în timp ce navighează prin noile și foarte încurcatele ei relații de la Nevermore”.

Alături de Jenna Ortega, din distribuția sezonului 1 au mai făcut parte Gwendoline Christie, Jamie McShane, Percy Hynes White, Hunter Doohan, Emma Myers, Joy Sunday, Naomi J. Ogawa, Moosa Mostafa, Georgie Farmer, Riki Lindhome și Christina Ricci. Catherine Zeta-Jones a apărut și ea în rolul Morticia Addams, alături de Luis Guzmán în rolul lui Gomez și Isaac Ordonez în rolul lui Pugsley. De asemenea, actorul român George Burcea a interpretat rolul lui Lurch, majordomul familiei Addams, iar Victor Dorobanțu a interpretat magistral rolul The Thing, „mâna” misterioasă din foarte popularul serial.

Alfred Gough şi Miles Millar au dezvoltat serialul şi sunt producători executivi. Tim Burton a regizat primele patru episoade şi, de asemenea, a fost producător executiv al primului sezon, alături de Steve Stark de la Toluca Pictures, Andrew Mittman de la 1.21 Entertainment, Kevin Miserocchi de la Tee and Charles Addams Foundation, Kayla Alpert, Jonathan Glickman de la Glickmania, Gail Berman, Tommy Harper şi Kevin Lafferty. MGM Television este studioul de producţie.

Unul dintre producătorii serialului a amintit de modul în care s-a încheiat primul sezon, atunci când Wednesday, personajul interpretat de actrița Jenna Ortega, primește un mesaj anonim pe telefon și indică faptul că amenințarea lui Hyde este reală încă, fiind un indiciu pentru sezonul 2.

Jenna Ortega a declarat că Wednesday, personajul pe care îl joacă, „va ține la armele ei și nu va încerca să facă pe plac nimănui”. „În ultimele săptămâni, am fost vânată, bântuită și imitată de milioane de ori pe internet. A fost o adevărată tortură. Vă mulțumesc”, spune Wednesday.

Tim Burton s-a simțit păcălit de statul român

Legea cinematografiei spune că statul trebuie să returneze o parte din investiții, dar nu și la noi. Ministrul culturii, Raluca Turcan, a spus că „statul român a tras țeapă unor investitori în industria cinematografică”, la Interviurile Digi24.ro. În urma acestor neînțelegeri, regizorul Tim Burton ar fi decis ca serialul Wednesday, sezonul 2, să nu mai fie filmat în România.

Raluca Turcan declara recent că România are, în sfârșit, o schemă de cash rebate prin care producțiile cinematografice, precum cele ale marilor companii internaționale, să fie atrase în țară. Statul le va returna o parte din investiții într-o formă de ajutor de stat, cum funcționează în toate celelalte țări europene, spune ministrul, potrivit căruia România era ultima ce nu aplica schema. Turcan a dat ca exemplu serialul „Wednesday”, care a fost filmat la noi în țară, însă înainte de filmarea următorului sezon, producătorii au decis să filmeze în Irlanda „pentru că au fost păcăliți că vor primi acest ajutor de stat și după care statul le-a spus «ne pare rău»”.

„Aproape că ajunsesem de râsul industriei cinematografice internaționale că suntem țara care are lege, alocă și bani pe hârtie, semnează contracte și după aceea retrage preșul. Și anul acesta vom face primele plăți care vin din hotărâri definitive ale instanței care certifică faptul că statul român a tras țeapă unor investitori în industria cinematografică”, a spus ministrului culturii.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *