Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare. Decizia nu e definitivă

Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare. Decizia nu e definitivă

Judecătoria Sectorului 2 l-a pedepsit joi, 16 noiembrie, pe Mirel Palada cu doi ani și două luni de închisoare cu suspendare, pentru că acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice pentru a se stabili alcoolemia din sânge, după ce a fost oprit de Poliția Rutieră.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 10 zile.

Executarea pedepsei este suspendată pe o perioadă de 3 ani de supraveghere de la rămânerea definitivă a sentinței.

Dacă Palada nu va face apel, acesta va fi obligat ca pe durata termenului de supraveghere să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probațiune București, sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate, potrivit minutei instanței.

Mai mult, acesta va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile la ADP Sector 2 sau la Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane din cadrul Primăriei București.

Sociologul Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului între 2013 și 2014, a fost trimis în aprilie în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, în acest dosar.

Potrivit procurorilor, pe 8 octombrie 2020, Mirel Palada a fost oprit în sectorul 2 al Capitalei de polițiștii rutieri, care au constatat că acesta mirosea a alcool. A fost condus la sediul INML, dar „a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”.

În 2021, Palada a primit și o pedeapsă de 6 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei după ce l-a lovit pe fostul senator USR Mihai Goțiu, la o emisiune de dezbateri politice la postul B1 TV.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *