Carmen Iohannis s-a prins într-un dans tradițional, la o școală de fete din Kenya. Ce a făcut președintele

Carmen Iohannis s-a prins într-un dans tradițional, la o școală de fete din Kenya. Ce a făcut președintele

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au vizitat joi, 16 noiembrie, un liceu de fete din Nairobi, în cea de-a treia zi a vizitei oficiale a președintelui. În timpul vizitei, a fost organizat un dans tribal tradițional, iar Carmen Iohannis s-a alăturat grupului de fete.

Cuplul prezidențial a vizitat Liceul de Fete Uthiru din Kangemi. Iohannis a transmis că România a făcut o donație prin programul de asistență pentru dezvoltare.

La evenimentul de inaugurare, Iohannis și Prima Doamnă au asistat la un program pregătit de eleve, care a inclus dansuri tribale tradiționale, potrivit unei înregistrări video publicate de gazda evenimentului.

Carmen Iohannis a fost invitată de una dintre fete să participe și a acceptat să danseze preț de câteva secunde. La rândul său, șeful statului a fost chemat să participe la dans, însă nu a răspuns invitației, preferând să stea pe margine și să privească.

Momentul poate fi urmărit mai jos, de la minutul 1:20.

Este cea de a treia zi a vizitei oficiale făcute de Klaus Iohannis în Kenya, cu ocazia turneului în Africa pe care îl desfășoară între 14 și 23 noiembrie. Klaus Iohannis și-a început, pe 14 noiembrie 2023, turneul african în Kenya, la Nairobi, unde stă trei zile.

În prima zi, însoțit de Carmen Iohannis, președintele României a fost primit la State House, reședința omologului său kenyan, William Ruto. Ieri, președintele a mers alături de Carmen Iohannis într-o vizită la Parcul Național din Nairobi.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *