Ce sumă uriașă ar putea fi nevoit să-i plătească Traian Băsescu omului de afaceri George Pădure?

Ce sumă uriașă ar putea fi nevoit să-i plătească Traian Băsescu omului de afaceri George Pădure?

Miercuri, la Curtea de Apel București a avut loc ultima înfățișare în procesul în care George Pădure îi solicită lui Traian Băsescu daune morale de jumătate de milion de euro, potrivit Realitatea Plus.

În replică, avocatul fostului șef al statului a cerut respingerea apelului ca nefondat. Judecătorii au rămas în pronunțare în acest dosar și ar urma să dea verdicitul peste 2 săptămâni.

 

Potrivit declarațiilor făcute de omul de afaceri și fost primar al Sectorului 1, din cauza notelor trimise de Traian Băsescu, poliția secretă comunistă – Securitate l-a catalogat drept agent al serviciilor belgiene.

 

„Eram suspectat că făceam jocul unui serviciu extern. Așa a început dosarul meu de urmărire, în 1987, pentru că eu eram în Belgia din 1980. L-am iertat pentru ce mi-a făcut mie, dar nu-l iert pentru ce a făcut României în cei 10 ani ca președinte. În calitate de comandant de navă, nu era obligat să dea note informative, dar el era un lingău serviabil. Pe lângă faptul că dorea să se facă util, voia să aibă pe cineva la Securitate ca, în cazul în care cineva vine și îl schimbă, să aibă pe cine să sune ca să nu fie dat afară din funcție,” a declarat Pădure la Culisele Statului Paralel.

 

„I-am scris lui Băsescu că pe fiecare notă, din cele 285 din dosarul meu de urmărire, în colț scrie numele sursei. Iar la acest dosar scrie Traian. Iar CNSAS a dat hotărâre că sursa Traian este, de fapt, Traian Băsescu”, a mai afirmat Pădure.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *