De ce Radu Vâlcan și Adela Popescu le-au interzis copiilor să stea pe telefoane sau tablete: „La noi nu există așa ceva”

De ce Radu Vâlcan și Adela Popescu le-au interzis copiilor să stea pe telefoane sau tablete: „La noi nu există așa ceva”

Radu Vâlcan și Adela Popescu au împreună trei copii, pe Andrei, Alexandru și Adrian. Într-un interviu pentru Playtech, prezentatorul de la Antena 1 a dezvăluit cum își crește copiii, departe de toate device-urile, de telefoane sau tablete.

Cei doi părinți au stabilit să excludă momentan tehnologia din viețile celor trei băieți ai lor. În loc să îi lase pe telefoane sau tablete, Adela Popescu și Radu Vâlcan preferă să se joace cu copiii lor, să aibă diverse activități, unele și în aer liber.

Radu Vâlcan: „Asta este convingerea noastră că cei mici nu au ce căuta pe device-uri”

„Apropo de tabletă, îți spun sincer, la noi nu există așa ceva, nu există tabletă, nu există telefon, nu neapărat că e ceva greșit, dar eu, personal și Adela de asemenea, noi nu credem în așa ceva.

Dar asta nu înseamnă că suntem părinții perfecți, nu. Nu judec, nu spun că așa ceva este anormal, pur și simplu asta este convingerea noastră că cei mici nu au ce căuta pe device-uri”, a declarat Radu Vâlcan, care a observat că unii părinți le permit copiilor să petreacă mult timp pe telefoane, la jocuri sau pe YouTube. Ei nu procedează așa.

„Evident, este la îndemâna părintelui, este foarte ok pentru liniștea ta atunci când ești la un restaurant sau când te întâlnești cu niște prieteni și vrei să ai parte de anumite momente de liniște, cel mai simplu este să îi dai copilului un telefon sau o tabletă. La noi nu există așa ceva”, a mai precizat soțul Adelei Popescu.

Copiii Adelei Popescu și ai lui Radu Vâlcan au un program strict de somn

Totodată, Radu Vâlcan a mai explicat cât de important e somnul pentru copii, astfel că băieții lui merg devreme în fiecare seară, la culcare. „Eu țin, de exemplu, foarte mult la somn, copiii noștri se culcă foarte devreme, cred că ei se dezvoltă în acest sens, să doarmă devreme.

Somnul este cel mai important, motiv pentru care noi nu prea ieșim în oraș, evităm ieșirile în oraș chiar cu prieteni sau la evenimente. Acum este o excepție. Preferăm să stăm acasă cu cei mici, să-i culcăm devreme, dar, repet, este o alegere, avem prieteni extrem de buni, apropiați, care aplică alte reguli, nu judecăm, fiecare pe principiul său”, a spus Radu Vâlcan pentru Playtech.

Radu Vâlcan și Adela Popescu ascund chipurile copiilor

Acum ceva vreme, prezentatorul de la „Insula iubirii” le-a explicat fanilor săi de ce a luat această hotărâre. „Tot sunt întrebat de ce nu arătăm chipul copiilor. Doamne, este o întrebare atât de grea. Nu grea pentru mine, ci pentru că nu știu cum să răspund, să nu deranjez, să nu fiu înțeles greșit. Avem oameni aproape, chiar din familie, care nu o consideră o problemă.

Nici eu nu o privesc neapărat așa. Doar că așa credem noi. Am convingerea că nu este meritul nostru că ei sunt. Ei sunt pentru că așa au vrut, au vrut ca noi să fim ai lor. Și, când vor dori, conștient, va fi decizia lor. Punct!” a scris Radu Vâlcan în postarea sa de pe Instagram.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *