Fata dispărută la Sighetu Marmației și găsită după 6 zile nu vrea să se întoarcă acasă și spune că a plecat pentru că nu mai suporta certurile dintre părinții ei

Fata dispărută la Sighetu Marmației și găsită după 6 zile nu vrea să se întoarcă acasă și spune că a plecat pentru că nu mai suporta certurile dintre părinții ei

Fata de 13 ani, dispărută pe 7 noiembrie la Sighetu Marmației și găsită după șase zile de căutări în casa unui bărbat de 34 de ani din oraș, a spus, în fața psihologilor, că nu vrea să se întoarcă la părinții ei, susținând că a plecat de acasă din cauza certurilor lor, transmite News.ro.

„Noi vrem să cerem o expertiză psihiatrică. Să vedem ce se întâmplă şi în familia fetei şi să vedem dacă acceptă să se întoarcă în familie. Dacă totul este în regulă, ar fi mai bine pentru copil să revină în familie, dacă neînţelegerile sunt mărunte şi nu o afectează grav şi nu o pun pericol. Dacă nu, vom vedea ce e mai bine pentru ea şi se poate institui o măsură adecvată”, a declarat joi directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş, Silviu Ungur, pntru News.ro.

Instituţia a cerut în cazul adolescentei o expertiză psihiatrică făcută la Cluj-Napoca, în condiţiile în care o expertiză psihologică a fost deja făcută, a mai spus Silviu Ungur.

În cadrul interviurilor date psihologilor, fata a spus că a plecat de acasă din cauza neînţelegerilor dintre părinţi, ea afirmând că nu a mai „suportat certurile dintre ei”, potrivit News.ro, care citează surse din cadrul DGASPC.

Fata de 13 ani a fost găsită pe 13 noiembrie de șeful Poliţiei Locale Sighetu Marmaţiei, Florin Ciobanu, într-o locuinţă mizeră din Sighetu Marmaţiei, cu un bărbat de 34 de ani, pe nume Laurenţiu Laurian Rus.

„În prima secundă am rămas blocat. Semăna cu ea, dar nu ştiam ce să cred, dacă e ea. Era nespălată, după atâtea zile era vai şi amar de ea”, a mărturisit polițistul.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru act sexual cu un minor în formă continuată, marți, 14 noiembrie, după decizia magistraţilor de la Judecătoria Sighetu Marmaţiei.

Mihai Gherman, inspectorul șef al IPJ Maramureș, a declarat marți, într-o conferință de presă, că fata a avut o tentativă de suicid, iar individul i-a salvat viața înainte de a o duce la el acasă.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *