Guvernul dă drumul la bani pentru primari. Ciolacu: „Aprobăm derogările necesare pentru ca autoritățile centrale și locale să poată face plăți”

Guvernul dă drumul la bani pentru primari. Ciolacu: „Aprobăm derogările necesare pentru ca autoritățile centrale și locale să poată face plăți”

Executivul va aproba în ședința de joi, 16 noiembrie, un memorandum prin care autoritățile centrale și locale să poată face plăți pentru investiții, scrie Ziare.com.

Deblocarea fondurilor vine în contextul în care Guvernul a ordonat primarilor să vireze excedentul către Fondul de Rezerva Bugetară și le-a blocat plățile pe final de an, pentru a ține sub control deficitul bugetar.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că se vor putea face plăți în cadrul programului „Anghel Saligny” și pentru Compania Națională de Investiții.

Ciolacu: „Am făcut această promisiune primarilor”

„Astăzi venim şi dovedim concret cum, ţinând sub control cheltuielile statului prin ordonanţa cu măsuri fiscal bugetare, ne asigurăm că proiectele de investiţii publice importante pot continua. Aprobăm prin memorandum derogările necesare pentru ca autorităţile centrale şi mai ales locale să poată face plăţi în special pentru programul naţional de construcţii de interes public derulat de Compania Naţională de Investiţii şi Programul Naţional «Anghel Saligny»”, a anunţat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că, astfel, se asigură primarilor fondurile pentru plata facturilor restante.

„Am făcut această promisiune primarilor. Este firesc să nu periclităm munca lor din întregul an. Ne ţinem de cuvânt, le asigurăm fonduri pentru plata facturilor restante şi garanţia că pot deconta plăţi în continuare”, a precizat premierul.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *