Un general rus care l-a criticat pe Vladimir Putin a fost găsit mort, întins în pat, alături de soție

Un general rus care l-a criticat pe Vladimir Putin a fost găsit mort, întins în pat, alături de soție

Generalul-locotenent Vladimir Sviridov, în vârstă de 68 de ani, și soția sa Tatiana Sviridova, în vârstă de 72 de ani, au fost găsiți morți, miercuri, 15 noiembrie, întinși unul lângă altul în pat, în casa lor din satul Adzhievski, regiunea rusă Stavropol, informează Kyiv Post.

Potrivit informațiilor preliminare, generalul care l-a criticat pe președintele Vladimir Putin pe motiv că sunt trimiși la academiile militare „piloți de mâna a treia” și soția sa ar fi murit în urmă cu o săptămână.

Canalul rus Baza a transmis că, potrivit testelor preliminare, nu există semne de violență și nu au fost găsite substanțe toxice în sângele nici uneia dintre victime.

„Angajații serviciului de gaze au efectuat deja măsurători și nu a fost detectată depășirea concentrației admisibile de substanțe nocive”, se arată în mesaj.

Vladimir Sviridov, 68 de ani, fost comandant al Armatei a 6-a din Forțele Aeriene ale Federației Ruse, din 2005 până în 2009 și în timpul invaziei ruse din Georgia, în 2008.

„Suntem obligați să numim ofițeri nepregătiți pentru că nu există alții mai buni. Din același motiv, trimitem la academiile militare piloți de rangul trei. Acest lucru nu s-a întâmplat în trecut”, spunea, în urmă cu mai mulți ani, generalul-locotenent Vladimir Sviridov.

Înainte de aceste declarații publice, Vladimir Putin i-a acordat, în 2005, lui Vladimir Sviridov titlul de „Pilot onorat al Rusiei”.

Oficiali militari morți sunt găsiți în mod regulat pe teritoriul Rusiei, dar motivele morții lor nu sunt întotdeauna cunoscute.

Anterior, a fost raportat că fostul șef adjunct al Direcției principale a Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse, specializată în lupta împotriva extremismului, generalul-maior Vladimir Makarov, a fost găsit mort în casa sa de la țară, la scurt timp după ce fusese demis din funcție de Vladimir Putin.

FOTO: Kyiv Post

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *