Fâșia Gaza devine un „cimitir de copii”, pentru că spitalele se transformă în „zone de război”, avertizează un medic

Fâșia Gaza devine un „cimitir de copii”, pentru că spitalele se transformă în „zone de război”, avertizează un medic

Fâșia Gaza devine un „cimitir de copii”, iar spitalele se transformă în „zone de război”, a declarat un medic britanic, care a lucrat în enclava asediată timp de 10 ani, pentru Sky News.

Neurologul pediatru Dr. Omar Abdel-Mannan, co-fondator al organizației „Gaza Medic Voices”, spune că a vorbit cu medicii care încă se află acolo și a avertizat asupra condițiilor dezastruoase de la Spitalul Al-Shifa, după ce trupele israeliene au făcut ieri un raid asupra unității.

Complexul medical asediat este plin de sute de pacienți, inclusiv 39 de nou-născuți, și a funcționat în ultimele zile fără electricitate și cu provizii medicale din ce în ce mai puține.

Dr. Abdel-Mannan a declarat că i s-a spus că șase bebeluși au murit până acum la Spitalul Al-Shifa, cea mai mare unitate medicală din Gaza.

„Situația se înrăutățește de la o zi la alta”, a spus el.

„Spitalele se transformă în zone de război, am văzut gropi comune săpate la spitalul Al Shifa acum câteva nopți, cu 200 de persoane îngropate acolo. Această idee că Fâșia Gaza a devenit un cimitir de copii este absolut adevărată”, a adăugat medicul.

Israelul afirmă că Al Shifa este folosit de Hamas în scopuri militare, dar gruparea militantă a negat în repetate rânduri acest lucru.

Palestinienii și grupurile pentru apărarea drepturilor omului susțin că Israelul pune în pericol în mod nechibzuit civilii în încercarea de a eradica Hamas din Fâșia Gaza.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul dintre Israel și Hamas

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *