SURSE: Unul dintre ucigașii lui Adrian Kreiner a fost prins, la Dolj – Stadiul anchetei în CRIMA de la Sibiu

SURSE: Unul dintre ucigașii lui Adrian Kreiner a fost prins, la Dolj – Stadiul anchetei în CRIMA de la Sibiu

Unul dintre cei trei suspecți ai crimei de la Sibiu a fost prins în comuna Valea Stanciului, din județul Dolj.

Ucigașii afaceristului Adrian Kreiner au fost identificați. Cei trei sunt din județul Dolj și, conform anchetatorilor, ar fi ajuns în Sibiu cu trei zile înainte de asasinat, pentru a închiria locuința de unde operau. Mai mult, aceștia ar fi venit special din Belgia pentru planul diabolic. S-a aflat, de altfel, și principalul motivul halucinant pentru care bărbatul a fost ucis cu bestialitate – jaful.

Un martor cheie i-a turnat pe tâlhari la audieri. Ucigașii acționau similar și în străinătate. Mostre ADN ale unui alt suspect, găsite în casa lui Adrian Kreiner, sunt probă in dosar. 

Astăzi, prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, a făcut precizări cu privire la stadiul anchetei în cazul uciderea omului de afaceri din Sibiu – Adrian Kreiner.

„Prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicită să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: Referitor la stadiul anchetei în cauza privind uciderea omului de afaceri din Sibiu, vă comunicăm următoarele: Astăzi, data de 16.11.2023, s-a început urmărirea penală față de trei bărbaţi din județul Dolj, în vârsta de 31, 33 şi respectiv de 34 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat și tâlhărie calificată. Până în prezent nu s-a reuşit localizarea acestora, existând posibilitatea să fi părăsit teritoriul țării. Doi dintre autori posedă antecedente penale.

Tot astăzi procurorul criminalist a dispus reținerea unui bărbat în vârstă 44 de ani din localitatea Dumbrăvița jud. Timiş, faţă de care s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului, constând în aceea că ar fi ajutat autorii crimei cu găzduire şi transport, contribuind şi la plecarea din țară a unuia dintre autori. La locuința acestuia şi la sediul firmei sale s-au efectuat percheziţii domiciliare. Din probele administrate până în prezent se conturează ideea că motivul pătrunderii în locuința victimei a fost jaful”, potrivit anchetatorilor.

„Autorii au supravegheat casa victimei începând cu noaptea de 4/5. 11.2023 dintr-un imobil învecinat şi nelocuit. Pe una din probele prelevate cu ocazia cercetării la fața locului din acel imobil a fost identificat profilul ADN al unuia dintre autori. Procurorul criminalist beneficiază de sprijinul unei echipe constituite din lucrători de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigații Criminale, precum şi din cadrul altor inspectorate județene de poliţie din ţară şi din cadrul Direcţiei de Investigații Criminale a IGPR, cu suportul Direcţiei Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. La ora 18.00 se va organiza o conferinţă de presă comună a Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu, la sediul IPJ Sibiu, la care va participa procurorul de caz”, a transmis procurorul de caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *