Anchetatorii au prezentat filmul crimei de la Sibiu. Sunt cinci suspecți, dintre care trei au părăsit țara. Adrian Kreiner, legat de mâini și de picioare, „o formă de tortură”

Anchetatorii au prezentat filmul crimei de la Sibiu. Sunt cinci suspecți, dintre care trei au părăsit țara. Adrian Kreiner, legat de mâini și de picioare, „o formă de tortură”

Trei bărbați din județul Dolj, în vârstă de 31, 33 și 34 de ani, sunt urmăriți penal în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner, a anunțat joi Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. Ei au fost ajutați de alte două persoane, un bărbat și o femeie. Trei dintre suspecți au părăsit țara, un altul este căutat pe teritoriul României, iar altul a fost reținut, au precizat anchetatorii într-o conferință de presă în care au prezentat filmul crimei din Sibiu.

Totul a început pe data de 4 noiembrie, când cei cinci suspecți au plecat din localitatea timișeană Dumbrăvița „cu două autoturisme aparținând a doi dintre suspecți”, a precizat procurorul criminalist Valentin Florescu.

„Un autoturism a fost lăsat pe raza municipiului Deva, județul Hunedoara, urmând ca acesta să reprezinte o mașină de rezervă pentru deplasare ulterioară cu care să nu fi intrat pe raza orașului Sibiu”, a explicat anchetatorul.

Ajunși în Sibiu cu cealaltă mașină, condusă de un suspect „care nu a participat la săvârșirea faptei”, aceștia au făcut câteva cumpărături la Promenada Mall Șelimbăr, după care au mers „pe strada Doamna Stanca, unde suspecta, femeia care i-a însoțit, a închiriat un apartament pentru trei nopți”.

Cei trei suspecți au rămas acolo până a doua zi, 5 noiembrie, când au plecat pe jos către locuința lui Adrian Kreiner.

„La ora 00.30, cei trei suspecți au sărit gardul și au pătruns în imobilul nelocuit cu numărul 11, situat vizavi de locuința victimei și au urcat în podul imobilului pe o scară laterală. Din acel moment și până în data de 6.11, suspecții au supravegheat locuința victimei la diferite intervale de timp”, a continuat procurorul.

În dimineața zilei de 6 noiembrie, la ora 2.22, ei s-au dus la gardul locuinței omului de afaceri, unde „doi dintre ei au forțat un element metalic din gard și au pătruns în curte, în timp ce al treilea a rămas în stradă, supraveghind ce se întâmplă în exteriorul locuinței, dar și în stradă”.

În curte, suspecții au deșurubat becurile de la iluminatul perimertral, au deschis o fereastră de la garaj, care era rabatată, și au intrat în garajul lui Adrian Kreiner, de unde au pătruns apoi în casă, unde omul de afaceri se afla la parter, în living, unde, spun anchetatorii, probabil adormise pe canapea.

Legat de mâini și de picioare

Procurorul a mai relatat că omul de afaceri a fost legat de mâini și de picioare și lăsat pe jos, într-un mod de legare „în care șocul traumatic se instalează rapid prin întreruperea fluxului sanguin care conduce la paralizie”.

„Legătura aceasta este o formă de tortură, unde durerea este extremă, folosită pentru a determina victima să dezvăluie locul unde se depozitează banii sau obiectele de valoare”, a adăugat Valentin Florescu.

În acest timp, suspecții au fost surprinși de fiica lui Kreiner, care se afla la etajul casei.

„Doi dintre bărbați au urcat imediat după aceasta și, sub amenințarea unui pistol, i-au solicitat, în limba engleză să spună locul în care tatăl său ascunde banii. După ce le-a dat atacatorilor doar banii pe care îi avea în portofel, o sumă infimă – 40 de euro și aproximativ 100 de lei – a fost amenințată cu pistolul de către unul dintre atacatori, întrebând-o de mai multe ori unde sunt banii, ba chiar acesta a încărcat arma și i-a pus-o din nou la tâmplă”, a mai spus procurorul.

De asemenea, unul dintre atacatori a observat în dressing mai multe ceasuri de valoare pe care le-a luat și a căutat și prin unele sertare din dormitor.

„Suspecții au părăsit locuința și curtea victimei în fugă, prin grilajul dislocat al gardului”, a adăugat anchetatorul.

Cea care a sunat la 112 a fost concubina lui Adrian Kreiner, iar primul echipaj de poliție a ajuns la fața locului în 2-3 minute, „acordând primul ajutor victimei și solicitând sprijinul Serviciului de Ambulanță Județean Sibiu”, a mai spus procurorul Florescu.

Trei dintre suspecți au plecat din țară

„După comiterea faptei, suspecții s-au întors, în data de 6.11.2023, în jurul orelor 4.20, la apartamentul închiriat și au părăsit municipiul Sibiu cu un taxi în aceeași dată, în jurul orelor 7.20, cursa fiind făcută până în Deva, județul Hunedoara, unde aveau acel autioturism pe care l-au lăsat intenționat în acea locație”, a mai relatat procurorul.

El a precizat și că suspecții au mers apoi în localitatea Dumbrăvița, la locuința celui care i-a adus în Sibiu, iar în seara zilei de 7 noiembrie, când în spațiul public a apărut infomația privind decesul lui Kreiner, „doi dintre suspecți și suspecta au părăsit cu certitudine țara, în prezent desfășurându-se activități de localizare pentru cel de-al treilea suspect despre care există date și indicii că se află încă pe teritoriul României”.

Celălalt suspect, bărbatul care i-a ajutat pe cei trei, a fost reținut joi pentru 24 de ore.

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, „din probele administrate până în prezent se conturează ideea că motivul pătrunderii în locuinţa victimei a fost jaful”.

Anchetatorii spun că din locuința omului de afaceri au fost furate 16 ceasuri de lux, în valoare de 200.000 de euro.

De asemenea, aceștia au precizat că atacatorii au acționat la pont, iar „persoana care a dat pontul este un cunoscut al victimei. Avem niște indicii cu privire la cel care a dat pontul”.

Omul de afaceri Adrian Kreiner a murit la spital pe 7 noiembrie.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *