Epidemiile masive de boli și foametea generalizată sunt „inevitabile” în Fâșia Gaza, avertizează ONU

Epidemiile masive de boli și foametea generalizată sunt „inevitabile” în Fâșia Gaza, avertizează ONU

Pe măsură ce accesul la combustibil și la alte resurse se diminuează în Fâșia Gaza, „epidemiile masive de boli infecțioase și foametea par inevitabile”, a avertizat joi, 16 noiembrie, Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Volker Türk, potrivit CNN.

Epuizarea completă a rezervelor de combustibil „ar fi catastrofală în toată Gaza – ar duce la prăbușirea completă a alimentării cu apă, a canalizării și a serviciilor medicale esențiale și ar pune capăt asistenței umanitare care a fost permisă până în prezent”, a declarat Türk în cadrul unei briefing informal, după vizita pe care a făcut-o, săptămâna trecută, în Orientul Mijlociu.

UNICEF a anunțat marți că a primit deja rapoarte despre creșterea nivelului de deshidratare și despre mai bine de 30.000 de cazuri de diaree în Gaza.

Șeful ONU pentru drepturile omului a atras atenția, de asemenea, asupra intensificării violenței și a discriminării severe împotriva palestinienilor din Cisiordania ocupată, inclusiv în Ierusalimul de Est. Türk a precizat că apelurile lansate de biroul său pentru detensionarea violențelor, în special în Fâșia Gaza, au fost ignorate.

„A existat o prăbușire a celui mai elementar respect pentru valorile umane. Uciderea atâtor civili nu poate fi considerată ca reprezentând daune colaterale. Singurul câștigător al unui astfel de război va fi probabil extremismul și exacerbarea extremismului”, a mai spus el.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul dintre Israel și Hamas

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *