Jens Stoltenberg: „Este un interes de securitate naţională pentru toate ţările din NATO să îl împiedice pe Putin să câştige în Ucraina”

Jens Stoltenberg: „Este un interes de securitate naţională pentru toate ţările din NATO să îl împiedice pe Putin să câştige în Ucraina”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, consideră că susținerea Ucrainei în războiul cu Rusia este o problemă de securitate națională pentru fiecare stat membru al blocului militar, relatează AFP, citată de Agerpres.

În contextul blocării ajutorului SUA pentru Kiev în Congres, șeful NATO a amintit joi că toate statele din alianță și-au luat angajamentul de a sprijini Ucraina, subliniind că dacă această promisiune nu este respectată ar fi „nu doar o tragedie pentru Ucraina, dacă preşedintele Putin câştigă, ci ar fi foarte periculos şi pentru noi”.

„Este un interes de securitate naţională pentru toate ţările din NATO, deci şi pentru Statele Unite, să îl împiedice pe preşedintele Putin să câştige în Ucraina”, a adăugat Stoltenberg într-o conferință de presă comună cu preşedintele Letoniei, Edgars Rinkevics.

Totodată, șeful NATO și-a exprimat speranța că SUA vor continua să sprijine Ucraina, despre care a admis că se confruntă cu o situație dificilă pe câmpul de luptă, lucru care, a adăugat Stoltenberg, nu este un argument „împotriva sprijinului, ci pentru mai mult sprijin”.

În SUA, unii parlamentari republicani sunt împotriva unor noi alocări de fonduri pentru Kiev.

De la începutul războiului, Statele Unite au oferit Ucrainei în total 44,2 miliarde de dolari, fiind cel mai important donator de ajutoare militare.

Foto: Profimedia

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *