Armata israeliană anunță că a găsit cadavrul unei ostatice, mamă a cinci copii, în apropiere de spitalul Al-Shifa din Gaza

Armata israeliană anunță că a găsit cadavrul unei ostatice, mamă a cinci copii, în apropiere de spitalul Al-Shifa din Gaza

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au anunțat joi, 16 noiembrie, că au găsit corpul unuia dintre cei 240 de ostatici pe care Hamas îi ține captivi în Fâșia Gaza după asaltul sângeros din 7 octombrie aupra sudul Israelului, relatează Sky News, CNN și The Times of Israel.

Cadavrul lui Yehudit Weiss – despre care armata israeliană spune că a fost răpită din locuința sa din kibbutzul Be’eri – a fost găsit într-o structură din apropierea spitalului Al-Shifa din Gaza, unde trupele israeliene au căutat dovezi ale infrastructurii militare a Hamas.

IDF au precizat că trupul a fost identificat de către criminaliști și că familia femeii a fost informată. Corpul acesteia a fost adus înapoi pe teriroriul israelian.

Foto: Yehudit Weiss / Sursa: timesofisrael.com

Armata israeliană nu a oferit detalii suplimentare cu privire la cauza morții lui Weiss sau când a fost aceasta ucisă.

Yehudit Weiss, mamă a cinci copii, a fost răpită din kibbutzul Be’eri pe data de 7 octombrie. Soțul ei, Shmulik Weiss, a fost găsit ucis într-o cameră a casei lor.

Yehudit, o pensionară care îi ajuta pe copiii de la grădiniță, urma un tratament cu radiații pentru cancer la sân când a fost răpită.

„IDF transmit sincere condoleanțe familiei”, scrie într-un comunicat emis de armata israeliană.

Armata susține, de asemenea, că în clădirea de unde a fost recuperat trupul femeii au fost găsite puști și lansatoare de grenade.

„Sarcina națională pe care o avem în fața ochilor este de a localiza persoanele dispărute și de a le readuce acasă pe cele răpite”, a transmis armata israeliană, în comunicat.

„IDF operează alături și în deplină coordonare cu instituțiile naționale și de securitate relevante pentru a urmări aceste sarcini. Nu ne vom opri din misiune până când aceasta nu va fi finalizată”, au precizat forțele israeliene.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul dintre Israel și Hamas

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *