Un cal a scăpat din cala unui avion cargo care zbura din SUA în Belgia, forțând echipajul să aterizeze de urgență

Un cal a scăpat din cala unui avion cargo care zbura din SUA în Belgia, forțând echipajul să aterizeze de urgență

Un zbor al companiei Air Atlanta Icelandic care se îndrepta pe 9 noiembrie către Liege, Belgia a fost nevoit să se întoarcă pe aeroportul JFK din New York, SUA, după ce un cal a scăpat din cala de marfă și a creat agitație la o altitudine de 10.000 de metri, relatează New York Post.

„Suntem un avion cargo cu un animal viu, un cal, la bord. Calul a ieșit din grajd”, au comunicat piloții către turnul de control.

Piloții aeronavei Boeing 747 au explicat că, deși zborul în sine nu a fost afectat, se impune întoarcerea la New York pentru a rezolva situația.

Pentru a reveni pe aeroportul din New York, piloții au fost nevoiți să arunce aproximativ 20 de tone de combustibil, o măsură necesară pentru a asigura o aterizare sigură.

La sosire, echipajul a solicitat asistența unui veterinar pentru a acorda îngrijiri calului, care se afla într-o situație considerată „în dificultate”, deși detalii specifice nu au fost furnizate.

Ulterior, avionul a reușit să decoleze din nou din New York și să ajungă, de această dată fără incidente, la Liege, pe 10 noiembrie.

 Nu este prima dată când un avion trebuie să devieze de la traseu din cauza unei circumstanțe neobișnuite.

În luna septembrie, un zbor Delta a trebuit să se întoarcă din drumul său de la Atlanta la Barcelona din cauza unui pasager care a avut probleme digestive pe tot parcursul zborului.

În luna iulie, un zbor American Airlines către Guyana s-a întors pe aeroportul JFK după ce un pasager a insultat un membru al echipajului.

FOTO: Hepta

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *