Premierul spaniol Pedro Sanchez, insultat de șefa regiunii Madrid, în timpul unei dezbateri aprinse în Parlament. Cum și-a explicat aceasta ieșirea. VIDEO

Premierul spaniol Pedro Sanchez, insultat de șefa regiunii Madrid, în timpul unei dezbateri aprinse în Parlament. Cum și-a explicat aceasta ieșirea. VIDEO

Președinta populistă a regiunii Madrid, Isabel Díaz Ayuso, l-a insultat pe Pedro Sánchez în timp ce premierul spaniol se adresa Parlamentului, în cadrul dezbaterii de miercuri pentru votul de învestitură a noului guvern, scrie Politico.

În timp ce Sánchez a evocat acuzațiile de corupție la adresa fratelui lui Isabel Díaz Ayuso, aceasta a fost surprinsă pe o filmare în timp ce rostea, în Cameră, expresia spaniolă pentru sintagma americană „son of a bitch” („fiu de cățea”).

? TV en DIRECTO #Investidura | Sánchez: „Habla de corrupción. Es bastante atrevido por parte del PP. Su antecesor alertó sobre un caso de corrupción de Ayuso y su respuesta fue fulminante: echó por tierra ese caso de corrupción”. La cámara enfoca a Ayuso https://t.co/zQVFnt4VRD pic.twitter.com/QLYZbSjQBh

— EL PAÍS (@el_pais) November 15, 2023

Echipa lui Ayuso a recunoscut insulta, potrivit publicației spaniole El Pais, iar lidera regională s-a repliat joi, 16 noiembrie, deși a refuzat să își ceară scuze.

Sánchez „s-a folosit de tribună și a profitat de intervenția lui pentru a defăima un președinte regional, pe mine și familia mea”, a declarat Ayuso.

O stea în ascensiune a Partidului Popular (PP) conservator, aflat în opoziție, Ayuso s-a făcut remarcată în timpul pandemiei de COVID-19, când s-a opus agresiv măsurilor de sănătate luate de guvernul socialist al lui Sánchez.

Anul trecut, ea a rupt în mod public legăturile cu liderul de atunci al partidului său, Pablo Casado, după ce acesta a încercat să o investigheze în legătură cu o afacere prin care au fost achiziționate măști sanitare pentru regiunea Madrid, în care era implicat fratele lui Ayuso.

Eforturile lui Casado s-au întors în cele din urmă împotriva lui și a fost înlocuit de actualul lider al PP, Alberto Núñez Feijóo.

Foto: Profimedia Images

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *