Explicația unui ministru scoțian pentru o factură de 11.000 de lire sterline, venită pentru datele consumate pe iPad-ul său de muncă: „Copiii s-au uitat la fotbal”

Explicația unui ministru scoțian pentru o factură de 11.000 de lire sterline, venită pentru datele consumate pe iPad-ul său de muncă: „Copiii s-au uitat la fotbal”

Un ministru de rang înalt din guvernul scoțian a dat vina, pentru o taxă de roaming în valoare de 11.000 de lire sterline, plătită de pe un dispozitiv iPad care aparține parlamentului, pe fiii săi, explicând că aceștia s-au uitat la meciuri de fotbal, scrie Politico.

Michael Matheson, membru al Partidului Național Scoțian și secretar al Sănătății, a făcut această mărturisire joi, 16 noiembrie, în Parlamentul scoțian, după ce a fost criticat pentru factura uriașă pe care a plătit-o în timpul vacanței petrecute în Maroc anul trecut.

Factua de date de pe iPad-ul său de parlamentar ajunsese anterior în atenția Parlamentului scoțian, dar Matheson a spus că dispozitivul a fost folosit doar pentru muncă. El a returnat banii, după ce presa scoțiană a relatat săptămâna trecută despre aceste cheltuieli.

Pe măsură ce presiunea pentru o explicație credibilă a crescut, Matheson le-a spus joi parlamentarilor scoțieni că nu a știut, până săptămâna trecută, că alți membri ai familiei sale au folosit dispozitivul de muncă.

El a explicat că, în comunicatul emis vinerea trecută, precum și la întrebările adresate de jurnaliști la începutul acestei săptămâni, nu a putut destăinui acest lucru din dorința de a-și proteja familia în fața „atenției politice și mediatice” asociate cu cazul său.

„Sunt tată în primul rând. A fost o greșeală și îmi pare rău”, a declarat el în fața deputaților, anunțând că a cerut parlamentului să demareze o anchetă.

„Înțeleg acum că pur și simplu nu este posibil să explici utilizarea datelor fără să explici rolul lor. Adevărul simplu este că ei (fiii ministrului, n.r.) au urmărit meciuri de fotbal” pe tabletă, a adăugat el.

Matheson a fost susținut însă de premierul scoțian Humza Yousaf, care a declarat că are încredere absolută în ministrul său de la Sănătate. Dar este posibil ca acesta să se confrunte cu presiuni suplimentare – conservatorii scoțieni din opoziție amenințând că vor depune o moțiune parlamentară de neîncredere împotriva ministrului.

Foto: Profimedia Images

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *