A fost a 3-a noapte în care au fost solicitate ambulanțe la Academia de Poliție – Studenții s-au simțit rău după ce li s-a servit mâncare alterată

A fost a 3-a noapte în care au fost solicitate ambulanțe la Academia de Poliție – Studenții s-au simțit rău după ce li s-a servit mâncare alterată

„Umilință, bătaie de joc, căprărie și mâncare similară cu ce se primea în lagărele de muncă din perioada comunistă”, a scris sindicatul pe pagina sa de Facebook. Europol a acuzat Ministerul de Interne că nu a luat atitudine față de condițiile la care sunt supuși studenții. Sindicaliștii susțin de asemenea că unii oficiali din Ministerul de Interne vor să ascundă problemele de la Academia de Poliție. Scandalul vine după ce, în urmă cu câteva zile, peste 50 de studenți de la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București au ajuns la Spitalul Matei Balș cu stări de vomă și dureri de cap. 

Sindicatul Europol afirmă, joi seară, că mai mulţi studenţi ai Academiei de Poliţie au acuzat dureri de stomac, vărsături şi deshidratare, fiind solicitate echipaje de urgenţă la sediul instituţiei de învăţământ.

”Este a 3-a noapte când echipajele de urgenţă sunt solicitate la Academia de Poliţie!!! Mai mulţi studenţi au acuzat dureri de stomac, vărsături şi deshidratare. După 3 zile de la focarul de infecţie din “prestigioasa” instituţie de învăţământ superior, cei din minister nu au fost capabili cel puţin să le asigure asistenţă medicală 24/24 ore în Academie”, scriu, joi seară, pe Facebook, reprezentanţii Sindicatului Europol.

Potrivit acestora, ”între resturi de construcţii, inundaţii în camere, şobolani care mişună pe la ghene şi mâncare cu viermi, aşa se desfăşoară procesul educaţional pentru viitorii ofiţeri ai MAI”.

Anterior, sindicaliştii au rclamat condiţiile în care trăiesc studenţii de la Academia de Poliţie care au primit mâncare în care se pot vedea cu ochiul liber larve de viermi în supă sau carne alterată cu miros înţepător.

În această săptămână, un număr de 63 de studenţi ai Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” au suferit o toxiinfecţie alimentară, unii dintre ei fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri, fără a fi însă internaţi.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti face o anchetă epidemiologică, iar conducerea Academiei a dispus verificări în ceea ce priveşte respectarea normelor de depozitare, de manipulare, de preparare şi servire a alimentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *