Vremea 17 noiembrie – Urmează un weekend cu temperaturi de iarnă – Când începe episodul rece

Vremea 17 noiembrie – Urmează un weekend cu temperaturi de iarnă – Când începe episodul rece

Astazi, cerul se va înnora treptat dinspre vestul-sud-vestul țării, iar ploile se vor extinde și vor cuprinde jumătatea sud-vestică a teritoriului, iar începând din orele serii și celelalte regiuni. Pe arii restrânse se vor acumula cantități de precipitații mai însemnate, peste 15…20l/mp, iar la munte, în special la altitudini de peste 1400 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali, cu rafale de 80…90 km/h, visolind ninsoarea și spulberând zăpada, iar cu viteze mai mici (în general de 45…55 km/h) și în vest, sud-vest și nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 16 grade. La începutul zilei, izolat va fi ceață. ** In Bucuresti, cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului când probabilitatea pentru ploi va fi destul de mare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade.**

La munte, cerul se va înnora treptat dinspre masivele vestice, iar precipitațiile se vor extinde și vor cuprinde întreaga zona montană. Vor fi ploi, iar la altitudini de peste 1400 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Pe arii restrânse, în special în sudul Carpaților Occidentali se vor acumula cantități de precipitații de peste 20…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali, cu rafale de 80…90 km/h, visolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *