LIVETEXT | Israelul anunţă că armata sa este „aproape” de a elimina infrastructura militară a Hamas din nordul Fâșiei Gaza

LIVETEXT | Israelul anunţă că armata sa este „aproape” de a elimina infrastructura militară a Hamas din nordul Fâșiei Gaza

Șeful Statului Major al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF), generalul-locotenent Herzi Halevi, a declarat joi, în timpul unei vizite efectuate în Fâșia Gaza, că armata este „aproape” de a elimina „sistemul militar” al Hamas din partea de nord a enclavei palestiniene. De asemenea, ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a afirmat joi că armata israeliană a făcut „descoperiri semnificative” în spitalul Al-Shifa, pe măsură ce trupele trec la „următoarea fază” a operațiunii terestre din Gaza.

23:1516-11-2023

Departamentul de Stat afirmă că SUA nu au stabilit dacă Israelul a încălcat dreptul umanitar internațional în Gaza

Statele Unite nu au făcut încă o evaluare dacă Israelul „a încălcat dreptul umanitar internațional”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matt Miller, potrivit CNN.

„Monitorizăm în mod constant faptele pe măsură ce acestea se derulează”, a declarat Miller, în cadrul unui briefing de presă.

Forțele israeliene au desfășurat operațiuni în Fâșia Gaza care au dus la moartea a peste 11.000 de persoane, potrivit Ministerului palestinian al Sănătății.

Forțele israeliene au fost active în interiorul și în jurul spitalului Al-Shifa după ce au afirmat că există un centru de comandă și control al Hamas în tunelurile de sub complexul medical.

22:3616-11-2023

Locuitorii din Gaza se confruntă cu „posibilitatea imediată de a muri de foame” din cauza prăbușirii aprovizionării cu alimente, potrivit unei agenții ONU

Locuitorii din Gaza se confruntă cu o „posibilitate imediată de înfometare”, deoarece lipsa de combustibil paralizează producția și distribuția de alimente în enclavă, a avertizat o organizație a Națiunilor Unite care oferă asistență alimentară, potrivit CNN.

„Aprovizionarea cu alimente și apă este practic inexistentă în Gaza și doar o mică parte din ceea ce este necesar trece prin granițe”, a declarat joi directorul executiv al Programului Alimentar Mondial al ONU (WFP), Cindy McCain, într-un comunicat.

Potrivit WFP, doar 10% din proviziile alimentare necesare au intrat în Gaza de la începutul războiului, iar penuria de combustibil afectează grav producția de pâine, precum și distribuirea ajutoarelor umanitare esențiale, camioanele cu ajutoare neputând ajunge la destinație.

WFP a precizat că a furnizat ajutoare alimentare de urgență pentru peste 700.000 de persoane strămutate din Gaza și că intenționează să ajungă la peste un milion de persoane în următoarele săptămâni, dar a subliniat că aceste nevoi nu pot fi satisfăcute doar prin punctul de trecere a frontierei de la Rafah.

„Singura speranță este deschiderea unui alt pasaj sigur pentru accesul umanitar, pentru a aduce în Gaza alimente care pot salva vieți”, a declarat McCain.

21:3716-11-2023

Șeful IDF afirmă că armata este „aproape” de a elimina infrastructura militară a Hamas din nordul Fâșiei Gaza

Șeful Statului Major al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF), generalul-locotenent Herzi Halevi, a declarat joi, în timpul unei vizite efectuate în Fâșia Gaza, că armata este „aproape” de a elimina „sistemul militar” al Hamas din partea de nord a enclavei palestiniene, scrie The Times of Israel.

„Suntem destul de aproape de a distruge sistemul militar (al Hamas) care exista în nordul Fâșiei Gaza”, le-a spus Halevi comandanților israelieni, într-o înregistrare video publicată de IDF.

„Îl vom finaliza, mai avem câteva operațiuni finale de făcut, dar ne apropiem cu precizie de el”, a adăugat șeful armatei israeliene.

El a mai spus că armata israeliană își va continua activitatea în Fâșia Gaza, atâta timp cât i se va da permisiunea de a continua, „în tot mai multe zone și va ucide comandanții și agenții (Hamas) și va distruge infrastructura”.

18:4816-11-2023

Gallant: Armata israeliană a evacuat partea de vest a orașului Gaza, trecând la „următoarea fază” a operațiunii terestre

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a afirmat joi că Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au făcut „descoperiri semnificative” în spitalul Al-Shifa, pe măsură ce armata trece la „următoarea fază” a operațiunii terestre din Gaza, scrie The Times of Israel.

El nu a dat detalii despre descoperirile din interiorul celui mai mare spital din Fâșie.

„Operațiunea continuă și se desfășoară într-o manieră precisă, țintită, dar foarte, foarte hotărâtă”, a spus Gallant, el în timpul unei vizite la centrul de comandă al Diviziei 36.

El a precizat că IDF au finalizat capturarea părții de vest a orașului Gaza și că armata a curățat zona luptătorii și echipamente Hamas.

„Următoarea fază a început”, a adăugat Gallant.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *