Klaus Iohannis a ajuns în Tanzania, a doua țară din turneul african. Care este programul zilei

Klaus Iohannis a ajuns în Tanzania, a doua țară din turneul african. Care este programul zilei

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au sosit joi seară, 16 noiembrie, în Tanzania, pentru o vizită care începe vineri, 17 noiembrie, a anunțat președinția țării africane.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, sosind în țară pentru o vizită națională în perioada 16-19 noiembrie 2023, în urma invitației Președintelui Republicii Unite Tanzania, Onorul. Dr. Samia Solution Hassan. Când a ajuns la aeroportul internațional Julius Nyerere, a fost primit de ministrul resurselor naturale și turismului“, a transmis președinția Tanzaniei.

Astăzi, 17 noiembrie, Iohannis va fi primit la ora României 9.00 de președinta Republicii Unite a Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, la State House, Dar es Salaam și vor fi făcute declarații de presă comune, a transmis Administrația Prezidențială de la București.

Rais wa Romania, Mheshimiwa Klaus Iohannis, akiwasili nchini kwa ziara ya Kitaifa kuanzia leo tarehe 16 hadi 19 Novemba 2023 kufuatia mwaliko wa Rais wa Jamhuri ya Muungano wa Tanzania, Mhe. Dkt. Samia Suluhu Hassan. Alipowasili katika Uwanja wa Ndege, pic.twitter.com/7Bah7f6DWe

— Mamasamiaanatosha (@samiaanatosha) November 16, 2023

Sâmbătă, 18 noiembrie, șeful statului va discuta și cu președintele Zanzibarului, Hussein Mwinyi, la State House, Zanzibar, iar duminică are loc ceremonia de plecare din Tanzania.

Klaus Iohannis efectuează în perioada 14-23 noiembrie mai multe vizite oficiale în Africa, mai precis în Kenya, în Tanzania, Capul Verde şi Senegal. Tanzania este a doua țară vizitată, după ce prima dată a mers în Kenya, unde a vorbit cu președintele William Ruto și a vizitat o școală de fete.

„Vizitele președintelui României în Africa reprezintă primul demers politico-diplomatic la acest nivel din ultimii 30 de ani și vizează relansarea relațiilor României cu continentul african, atât în relația directă a țării noastre cu statele africane, cât și ca parte a efortului comun de la nivel european, în contextul mai larg al nevoii de revigorare a relațiilor Uniunea Europeană – Africa în spiritul unui nou parteneriat”, a transmis Administrația Prezidențială.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *