Medicii dintr-un dispensar din Iași, rugați să toarne apă din găleată după ce folosesc toaleta. Clădirea stă să cadă peste pacienți – FOTO

Medicii dintr-un dispensar din Iași, rugați să toarne apă din găleată după ce folosesc toaleta. Clădirea stă să cadă peste pacienți – FOTO

Dispensarul din comuna Scânteia deține un grup sanitar, însă situația personalului medical este de-a dreptul umilitoare, aceștia fiind nevoiți ca după ce își fac nevoile să toarne apă dintr-o găleată în vasul de toaletă, scrie bzi.ro. Pentru aceasta, pe rezervorul vasului de toaletă este afișat mesajul: „Vă rugăm turnați apă din găleată”.

Mihai Darabană, primarul comunei Scânteia, spune că dispensarul din comună datează din anul 1920, dar că a fost reabilitat, clădirea fiind acoperită și fiind schimbat lambriul. 

„Eu știu că medicului de familie nu îi place ce e în acel dispensar, dar am discutat, suntem la faza de avize, proiectarea este aproape gata. Proiectul este cu demolare, o să se construiască exact pe amplasamentul actualului dispensar, doar că va fi mai mare. Va cuprinde o farmacie, 3 cabinete, dintre care două de medicină de familie și unul de stomatologie, o sală de așteptare, evident, cu grupurile sanitare aferente. La etaj va avea două apartamente și un birou, dar și un grup sanitar pentru medici.

Apartamentele sunt cu o cameră și cu o bucătărie, ca să stea medicii în cazul în care vor. Ei nu folosesc baia aia, ci merg în fundul grădinii. Acestea sunt condițiile. Avem un proiect POIM, în valoare de 8 milioane de euro, pentru apă și canalizare. Eu sper ca dispensarul să fie gata până la alegerile de la anul. Sper că la finalul lui 2024, medicii de familie să se mute în casă nouă. Locul nu este unul steril, dar eu am concesionat clădirea, de acum este treaba lor”, a declarat Mihai Darabană, primarul comunei Scânteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *