Cojile de portocale, ingredientul minune pentru murături! De ce țin gospodinele secret acest ingredient?

Cojile de portocale, ingredientul minune pentru murături! De ce țin gospodinele secret acest ingredient?

Cu toții putem fi de acord că murăturile sunt printre cele mai populare și „cu tradiție” produse din bucătăria noastră! Dar dacă credem că deja le-am învățat toate „secretele”, vom vedea că ne înșelăm amarnic! Motivul este un ingredient uluitor pe care doar foarte puțini români îl folosesc, dar care poate transforma complet murăturile: cojile de portocală!

Da, deși poate părea bizar atunci când auzim pentru prima dată de el, acest ingredient este secretul bine păstrat al celor mai iscusiți și ingenioși români! Cojile sunt folosite ca orice alt ingredient, fiind introduse în borcanele cu murături de tot felul! Portocala se îmbină foarte bine cu gustul sărat, sau chiar și cu oțetul, specific murăturilor! Iar acest ingredient va oferi un ușor gust citric murăturilor noastre, care le vor face mai delicioase ca oricând!Cum se folosesc cojile de portocală la murături

De asemenea, coaja de portocală poate da naștere unei arome subtile de dulce-acrișor, în borcanul cu murături. Ea va accentua toate aromele din borcan, iar indiferent dacă punem acest ingredient la varză, castraveți, sau orice altceva, gustul acestora va fi mult mai intens decât în mod normal!

Desigur, pe lângă gustul incredibil, există și unele avantaje pentru sănătate! Mai precis, coaja de portocală conține vitamina C, dar și antioxidanți și fitonutrienți! De asemenea, fibrele din coajă ne pot ajuta sistemul digestiv! Singurul lucru la care suntem sfătuiți să avem grijă dacă vrem să punem coajă de portocală la murături este ca aceasta să fie complet naturală! Mai precis, trebuie să avem grijă să luăm portocale organice, pentru a evita diversele pesticide și chimicale pe care cojile portocalelor „obișnuite” le au în ziua de astăzi.

Sursă text: Click.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *