Băiat de 17 ani, violat în arestul Poliției Capitalei de trei adolescenţi. Agresorii au fost arestați preventiv

Băiat de 17 ani, violat în arestul Poliției Capitalei de trei adolescenţi. Agresorii au fost arestați preventiv

Minorul se afla închis într-o celulă din arestul Poliției Capitalei împreună cu alți trei adolescenți, cu vârste între 15 și 17 ani, și a reclamat că a fost lovit și violat de aceștia. Agresorii au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, iar conducerea Poliţiei Capitalei a dispus o anchetă internă, a anunțat, joi seară, 16 noiembrie, Poliția Capitalei.

Faptele s-au petrecut în seara zilei de 11 noiembrie.

În acea zi, în jurul orei 19.00, un minor, în vârstă de 17 ani, a sesizat polițiștii care efectuau serviciul de pază și supraveghere cu privire la faptul că „în intervalul 18.00-19.00, în timp ce se afla sub măsura arestului preventiv, într-o cameră de cazare a persoanelor private de libertate, în cadrul unui centru de reținere și arestare preventivă, împreună cu trei minori, în vârstă de 15, 16, respectiv 17 ani, prin constrângere fizică și morală, ar fi fost agresat fizic și verbal de către aceștia”, a anunțat Poliția Capitalei.

Minorul a fost apoi audiat de polițiști, alături de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului – Sector 4. Din informațiile date de acesta, polițiștii au deschis o anchetă de urmărire penală față de cei trei bănuiți, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol.

„În urma probatoriului administrat a reieșit că la scurt timp înainte de săvârșirea faptei, la controlul periodic efectuat de către polițiștii care asigură paza și supravegherea persoanelor private de libertate, control prin care polițiștii verifică spațiul de cazare și starea psiho-fizică a persoanelor încarcerate, nu au fost constatate nereguli”, a precizat Poliția Capitalei.

Instituţia a menționat că, imediat după săvârşirea faptei, a fost efectuat un alt control periodic, moment în care minorul a decis să sesizeze poliţiştii că a fost agresat de colegii de cameră.

Minorul a fost dus la cabinetul medical și consultat, fiind anunțate organele de cercetare penală, care au dispus începerea cercetărilor, din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de viol.

Cei trei minori au fost reținuți pe 14 noiembrie pentru 24 de ore, iar ulterior, pe 15 noiembrie, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale – Sector 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de viol săvârșite în concurs real, în forma coautoratului.

Poliția Capitalei precizează că, în ziua incidentului, conducerea Poliției Capitalei a început verificări interne, cu privire la respectatea atribuțiilor de serviciu de către polițiștii din cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă, aflați în serviciu.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *