LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 632 | Armata ucraineană recuperează teritoriu lângă Robotine. Peste 70 de confruntări au avut loc pe front între ucraineni și ruși, în ultima zi

LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 632 | Armata ucraineană recuperează teritoriu lângă Robotine. Peste 70 de confruntări au avut loc pe front între ucraineni și ruși, în ultima zi

Forțele de Apărare ucrainene au avut, în ultima zi, 72 de lupte cu forțele ruse pe front, a anunțat vineri dimineață armata ucraineană. Potrivit Kievului, rușii au lansat 12 rachete și 47 de lovituri aeriene asupra pozițiilor trupelor ucrainene și zonelor populate. În acest timp, armata ucraineană a continuat în această săptămână operațiunile ofensive în vestul regiunii Zaporojie și a confirmat câștiguri teritoriale lângă Robotine, potrivit unei analize făcută de specialiștii Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

08:2717-11-2023

Ucraina anunță că a distrus 9 din 10 drone kamikaze lansate de ruși noaptea trecută

Forțele ruse au atacat Ucraina peste noapte cu 10 drone Shahed de atac unidirecțional lansate din zona rusă Primorsko-Akhtarsk, au anunțat forțele aeriene ucrainene, transmite Ukrinform. Apărarea antiaeriană ucraineană susține că a distrus nouă dintre ele.

În respingerea atacului aerian au fost implicate avioane de luptă, unități de rachete antiaeriene și grupuri mobile de pompieri, au precizat forțele aeriene ucrainene.

07:2417-11-2023

72 de confruntări între ruși și ucraineni pe front, în ultima zi

În ultimele 24 de ore, Forțele de Apărare ucrainene au avut 72 de lupte cu forțele ruse pe front, a anunțat vineri dimineață Statul Major al Ucrainei, citat de Pravda.

„Ieri seară, invadatorii ruși au lansat un alt atac aerian asupra Ucrainei, folosind 18 drone de atac de tip Shahed-136/131. 16 drone de atac au fost distruse de forțele și mijloacele de apărare aeriană. În această seară, inamicul a atacat din nou țara noastră cu drone”, a transmis Statul Major.

Potrivit armatei ucrainene, 72 de lupte au avut loc în ultima zi. În total, rușii au lansat 12 rachete și 47 de lovituri aeriene, au efectuat 38 de atacuri cu sisteme de rachete asupra pozițiilor trupelor ucrainene și zonelor populate.

07:2717-11-2023

Armata ucraineană anunță câștiguri lângă Robotine

Specialiștii Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) anunță că Forțele de Apărare ucrainene au confirmat câștiguri teritoriale în apropiere de Robotine, după ce au analizat mai multe date, transmite Pravda.

Potrivit ISW, trupele ucrainene au continuat operațiunile ofensive în vestul regiunii Zaporojie și au confirmat câștiguri teritoriale lângă Robotine pe 15 noiembrie.

22:5616-11-2023

Cel puțin 265 de civili au murit în Ucraina în urma expoziilor unor mine

852 de civili au căzut victime minelor terestre în Ucraina, a transmis, joi, colonelul Pavlo Vozniuk, șeful adjunct al Departamentului de Planificare, Organizare și Coordonare a Activităților de Mine.

„De la începutul invaziei pe scară largă până joi, 16 noiembrie, au avut loc 576 de incidente în rândul populației civile care au implicat mine și resturi explozive. 852 de civili au căzut victime, dintre care 265 au murit și 587 au fost răniți”, a precizat Pavlo Vozniuk.

Oficialul militar ucrainean, a cerut respectarea strictă a regulilor de siguranță în mine și să se acorde atenție marcajelor care avertizează asupra unui potențial pericol.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *