Alți 16 români evacuaţi din Fâşia Gaza au ajuns în țară. Câți au mai rămas de adus

Alți 16 români evacuaţi din Fâşia Gaza au ajuns în țară. Câți au mai rămas de adus

Al patrulea grup de români evacuați din teritoriul controlat de gruparea palestiniană Hamas a fost adus vineri dimineață, 17 noiembrie, în România, a anunțat Ministerul de Externe.

Deși inițial la București ar fi trebuit să ajungă 17 persoane, una a rămas în Egipt și nu a venit cu zborul TAROM de la Cairo.

În total, 236 de români au fost evacuați până acum din Fâșia Gaza, dintre cei aproximativ 360 care au solicitat să fie scoși din teritoriul controlat de gruparea palestiniană Hamas din cauza războiului cu Israel, început pe 7 octombrie. Prin urmare, au mai rămas de adus aproximativ 125 de români.

Primii români evacuaţi au aterizat la București miercuri seară, 8 noiembrie, este vorba despre 93 de persoane. Al doilea grup, format din 41 de români, a venit duminică dimineață, 12 noiembrie. Al treilea grup, de 86 de români, a sosit în România în dimineața de marți, 14 noiembrie.

În acest moment, numărul românilor despre care se știe că sunt ținuți ostatici în Fâșia Gaza este de 6. În afara celor 6, alte cinci persoane cu cetăţenie israeliano-română au fost confirmate decedate.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *