Senator francez, arestat sub suspiciunea că a drogat o deputată pentru a o agresa sexual

Senator francez, arestat sub suspiciunea că a drogat o deputată pentru a o agresa sexual

Joël Guerriau, în vârstă de 66 de ani, un politician de centru-dreapta din Les Indépendants, a fost arestat săptămâna aceasta la domiciliul său din Paris, care a fost percheziționat împreună cu biroul său, scrie The Guardian.

Parchetul francez a declarat pentru Agenția France-Presse (AFP) că Guerriau, senator de Loire-Atlantique, a fost interogat pentru „administrarea unei persoane, fără știrea acesteia, a unei substanțe care ar putea să-i modifice discernământul sau controlul acțiunilor în scopul de a comite un viol sau o agresiune sexuală”.

Presupusul incident ar fi avut loc marți seara.

Potrivit AFP, femeia care a depus plângerea la poliție este membră a Camerei inferioare a parlamentului, Adunarea Națională, dar nu a fost identificată, iar parchetul nu a dat nicio informație despre ea.

Femeia s-ar fi simțit rău după ce a băut dintr-un pahar la domiciliul lui Guerriau. Ea nu se află într-o relație cu senatorul. Procurorii au declarat că testele medicale efectuate asupra femeii au relevat prezența ecstasy-ului. La o percheziție la domiciliul senatorului s-a găsit ecstasy, potrivit AFP.

Guerriau, un bancher, a fost ales în Senat în 2011 și este vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri externe, apărare și forțe armate.

Avocatul său, Rémi-Pierre Drai, a declarat: „Suntem foarte departe de interpretarea indecentă care poate fi dedusă din primele articole de presă”.

Drai și-a exprimat furia că elemente ale anchetei au apărut în presa franceză și a declarat că nu va da „nicio informație” despre acest caz „din respect” pentru clientul său și pentru femeia care a depus plângerea.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *