Armata israeliană nu a „găsit nimic” la Spitalul Al-Shifa din Gaza, spune un medic care lucrează acolo

Armata israeliană nu a „găsit nimic” la Spitalul Al-Shifa din Gaza, spune un medic care lucrează acolo

Un medic de la Spitalul Al-Shifa din Fâșia Gaza – cea mai mare unitate medicală din enclava palestiniană – a declarat că alimentele și apa se termină, în timp ce forțele israeliene continuă să caute în interiorul complexului spitalicesc, relatează Sky News.

Medicul Ahmed El Mokhallalati spune că proviziile furnizate de armata israeliană sunt „foarte, foarte puține”.

Forțele israeliene percheziționează Spitalul Al-Shifa de mai multe zile deja.

Israelul a publicat până acum fotografii cu ceea ce susține că sunt arme și veste antiglonț găsite în interiorul complexului medical.

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au publicat, joi seară, și imagini cu ceea ce afirmă că este un puț de tunel al Hamas în complexul spitalului – deși aceste imagini nu au putut fi verificate în mod independent de Sky News.

Cu toate acestea, dr. El Mokhallalati a declarat că forțele israeliene „nu au găsit nimic”.

IDF susțin că spitalul este folosit de Hamas pentru a-și desfășura operațiunile militare, o afirmație susținută de SUA la începutul acestei săptămâni.

Hamas a respins aceste acuzații ca fiind „minciuni flagrante”.

Organizația internațională Human Rights Watch a avertizat că spitalele beneficiază de o protecție specială în temeiul dreptului umanitar internațional și își pierd acest statut doar „dacă se poate demonstra că din incinta lor au fost efectuate acte dăunătoare”.

Vorbind înainte ca IDF să susțină că a descoperit respectivul tunel, un oficial al ONU, Louis Charbonneau, a declarat: „Guvernul israelian nu a furnizat nicio dovadă în acest sens”.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul dintre Israel și Hamas

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *