După arestarea lui Buzatu, pesediștii vasluieni nu mai au voie la „întâlniri de socializare”. „Se transmite percepția că acolo se tranșează jocurile de putere”

După arestarea lui Buzatu, pesediștii vasluieni nu mai au voie la „întâlniri de socializare”. „Se transmite percepția că acolo se tranșează jocurile de putere”

Aleșii PSD din Vaslui au primit vineri recomandarea de a nu mai organiza întâlniri informale în afara celor statutare. Anunțul a fost făcut de președintele interimar al organizației PSD Vaslui, Dragoș Benea și nu a fost agreat de aleșii vasluieni.

Mai mulți primari și parlamentari PSD au participat joi la o întâlnire organizată la un restaurant din Huși de primarul municipiului, Ioan Ciupilan. Pretextul invocat de edil: să sărbătorească împreună ”lăsatul secului” (intrarea în Postul Crăciunului n.r.).

Aceasta a fost a doua „întâlnire de socializare organizată” de pesediștii vasluieni după arestarea ex-președintelui Dumitru Buzatu. Prima convocare a avut loc în mediul rural, în comuna Șuletea.

Mai mulți dintre cei prezenți la întâlniri au ieșit cu declarații în presa locală și au povestit despre strategiile politice discutate. Prezent vineri la Vaslui, președintele interimar al PSD Vaslui, Dragoș Benea, a reacționat în cadrul unei conferințe de presă.

„Ar fi de preferat să nu se mai întâmple”

”Organizația PSD Vaslui poate transmite percepția, și e greu să mă contrazică cineva, că prin acest tip de evenimente organizate într-o perioadă agitată, tulbure, după ce s-a întâmplat în septembrie (arestarea lui Dumitru Buzatu n.r.), că jocurile de putere se tranșează la astfel de întâlniri. Și nu e bună această etichetă. Ar fi de preferat ca pe o perioadă să nu se mai întâmple”, a declarat Dragoș Benea.

Întrebat de reporterul Libertatea dacă solicitarea sa nu a deranjat aleșii PSD din Vaslui, Benea a confirmat.

”Eu necandidând aici și nevrând să-mi generez simpatii sau să fug de antipatii, mai pot zice și ce gândesc și cum văd eu lucrurile. Nu trebuie să mă convingă nimeni cât sunt de utile (întâlnirile de socializare n.r.) pentru psihicul unei organizații o acțiune de socializare. Dar în momentul în care se lasă cu fel de fel de discuții, fel de fel de declarații, mai mult sau mai puțin deocheate, se transmite o percepție despre organizația care își stabilește viitorul sau își influențează viitorul undeva în altă parte decât în sediul de partid”.

Dragoș Benea și Adrian Solomon au susținut vineri o conferință de presă la Vaslui FOTO Simona Voicu

Adrian Solomon și „meritul președintelui Buzatu”

Deputatul Adrian Solomon l-a completat pe Dragoș Benea, declarând că la PSD Vaslui ”nu eram o organizație de sălbatici care se întâlneau numai la sediul de partid”.

”Este o organizație unită. Meritul președintelui Buzatu care de 25-26 de ani a păstorit-o a fost tocmai acela de a ține echipa unită”, a declarat Solomon.

El a precizat că ”întâlnirile de socializare” organizate de primarul municipiului Huși sau cel al comunei Șuletea au fost ”întâlniri între prieteni” în cadrul cărora nu s-au luat decizii politice și că, de fapt, ”echipa se sudează și la astfel de întâlniri informale”.

”Ele poate sunt bune pentru ecuația internă a partidului, dar eu insist pe faptul că în spațiul public nu știm cum sun percepute. Eu mai degrabă aș fi rezervat pe acest tip de acțiuni”, a conchis Dragoș Benea.

Două luni de la arestarea lui Buzatu

Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost arestat preventiv pe 23 septembrie după ce cu o primit o geantă cu de 1,25 milioane de lei, echivalentul a 250.000 de euro, de la Emil Savin, cunoscut în zona Moldovei drept Farmazon și Regele asfaltului. Banii, acuză DNA, reprezentau mita pentru deblocarea finanțării lucrărilor la un drum strategic. Emil Savin este socrul deputatului PSD Eduard Popica.

După arestare, Buzatu a fost exclus din partid și suspendat din funcție. Președinte interimar al PSD Vaslui a fost numit europarlamentarul băcăuan, Dragoș Benea.

FOTO: Primari PSD la ”întâlnirile de socializare”. Sursa: Vremea Nouă

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *