Anchetă internă la Poliția Brașov, după ce un bărbat lovit de o mașină la Codlea a fost lăsat pe asfalt de doi agenți, fără să-l ajute

Anchetă internă la Poliția Brașov, după ce un bărbat lovit de o mașină la Codlea a fost lăsat pe asfalt de doi agenți, fără să-l ajute

Accidentul a avut loc în dimineața zilei de joi, 16 noiembrie, în apropierea sediului poliției din municipiul brașovean Codlea. Un bărbat a fost lovit pe trecerea pentru pietoni de o mașină condusă de o tânără de 19 ani. Agenții ajunși la fața locului nu au încercat să-i ofere ajutor victimei, ceea ce a provocat furia martorilor și a declanșat o anchetă internă în Poliția Brașov, relatează News.ro.

Bărbatul în vârstă de 35 de ani, care a suferit răni grave, a fost lăsat să zacă pe asfat în ploaie, spun martorii, fără ca polițiștii să îi acorde ajutor până la venirea ambulanței.

„Pulsul l-ai luat, să vezi dacă mai trăieşte, să vezi dacă respiră?”, l-a întrebat un bărbat pe unul dintre polițiști, conform unor imagini video publicate în mediul online.

„Nu i-am luat pulsul…”, a răspuns agentul.

„E posibil aşa ceva? Un om să stea… ia uitaţi-vă la el! Şi nu faceţi nimic? Băi, nimic nu faceţi? Băi, în ce ţară trăim? Dacă îl mişc vă luaţi de mine. Îl mişc eu, dom-le, să văd dacă respiră. Cum puteţi să lăsaţi aşa un om căzut de zece minute? Nu vă e ruşine?”, a continuat martorul.

În acest context, Poliția Brașov a anunțat că a deschis o anchetă internă.

Cercetările vizează stabilirea situaţiei de fapt, identificarea unor eventuale sincope în protocolarea evenimentului, precum şi stabilirea unor mecanisme de îmbunătăţire a modului de acţiune în ceea ce priveşte intervenţia în situaţii cu caracter de urgenţă”, a precizat conducerea Poliţiei Judeţene Braşov.

De asemenea, instituția a transmis că „s-a dispus reinstruirea poliţiştilor cu privire la modul de intervenţie şi de acţiune în situaţia sesizării/producerii unor astfel de evenimente”, adăugând că poliţiştii „au obligaţia de a manifesta profesionalism şi empatie în timpul interacţiunilor cu cetăţenii, mai ales în situaţiile în care viaţa şi integritatea fizică a acestora sunt în pericol”.

Totodată, oamenii care au asistat la accident spun că ambulanța a ajuns la fața locului după 20 de minute, cu toate că în apropiere se află sediul stației locale.

Medicul Steluţa Coţiu de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Braşov a explicat, pentru Știrile Pro Tv, că echipajul a mers la locul indicat ce persoana care a sunat la 112, dar acolo nu a fost găsită nicio persoană accidentată, după care apelantul a spus că nu știe unde se află victima.

Foto: Dumitru Angelescu/Libertatea

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *