Casa Albă îl acuză pe Elon Musk de răspândirea unor minciuni „antisemite hidoase” pe rețeaua de socializare X, fostul Twitter

Casa Albă îl acuză pe Elon Musk de răspândirea unor minciuni „antisemite hidoase” pe rețeaua de socializare X, fostul Twitter

Acuzațiile la adresa CEO-ului Tesla și X au venit vineri, Casa Albă motivând că Musk a făcut „o promovare abjectă a urii antisemite şi rasiste” într-una dintre postările sale pe reţeaua sa de socializare, relatează AFP, potrivit News.ro.

Miliardarul a răspuns miercuri unei postări care acuza evreii de faptul că încurajează „ura împotriva albilor” spunând „tu ai spus exact adevărul”.

white house response to elon musk & anti-semitism: pic.twitter.com/rlnf4EAgIM

— ian bremmer (@ianbremmer) November 17, 2023

„Este inacceptabil să se repete minciuna hidoasă din spatele celui mai fatal act de antisemitism din istoria americană (…), să nu mai vorbim că se întâmplă la o lună de la cea mai mortală zi pentru poporul evreu de la Holocaust încoace”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates, ca răspuns la o postare a lui Musk, potrivit Reuters.

Un purtător de cuvânt al preşedintelui Statelor Unite şi-a exprimat regretul profund faţă de declaraţiile făcute de către miliardarul american pe X.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *