După ce a revenit în guvernul britanic, David Cameron va avea și un titlu nobiliar. Fostul premier devine Lord Cameron de Chipping Norton

După ce a revenit în guvernul britanic, David Cameron va avea și un titlu nobiliar. Fostul premier devine Lord Cameron de Chipping Norton

Fostul premier britanic David Cameron, care a revenit în guvernul de la Londra la șapte ani după ce a demisionat, va fi cunoscut ca Lord Cameron de Chipping Norton, după ce a fost confirmată desemnarea teritorială a noului său titlu de nobleţe, scrie vineri, 17 noiembrie, agenția germană de presă DPA, preluată de Agerpres.

Cameron a fost numit luni în funcţia de ministru de externe, o revenire pe cât de spectaculoasă, pe atât de neaşteptată pe scena politică a celui care a declanşat în 2016 referendumul cu privire la Brexit.

Titlul confirmat vineri – în forma completă The Rt. Hon. (Right Honourable) the Lord Cameron of Chipping Norton – ilustrează vechile legături ale acestuia cu oraşul Chipping Norton, din fosta sa circumscripţie Witney, comitatul Oxfordshire, din sud-estul Angliei.

Pe când era premier, Cameron era cunoscut ca fiind membru al aşa-zisului „grup Chipping Norton”, un grup de elită care locuia în zonă şi din care mai făceau parte, între alţii, Rebekah Brooks (directoarea executivă a News International), jurnalistul Jeremy Clarkson (vedeta TopGear) sau Elisabeth Murdoch (fiica magnatului media Rupert Murdoch).

La începutul săptămânii, biroul lui Sunak a anunțat că regele Charles al III-lea a aprobat ca lui David Cameron să i se acorde un loc în Camera Lorzilor, ceea ce îi permite să revină în guvern deşi nu mai este membru ales în parlamentul de la Londra.

El urmează să fie prezentat oficial în Camera Lorzilor luni, când va depune şi jurământul.

Foto: Profimedia Images

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *