Preşedintele Austriei, muşcat de câinele Maiei Sandu, i-a oferit preşedintei R. Moldova o jucărie pentru Codruţ. VIDEO

Preşedintele Austriei, muşcat de câinele Maiei Sandu, i-a oferit preşedintei R. Moldova o jucărie pentru Codruţ. VIDEO

Preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, care a fost muşcat de mână de Codruţ, câinele Maiei Sandu, i-a oferit preşedintei Republicii Moldova o jucărie de pluş pentru animal, precizând că înţelege că acesta s-a speriat din cauza aglomeraţiei, scriu news.ro și Unimedia.info.

„Prima mea întâlnire cu Codruţ, «Primul Câine» al Republicii Moldova, a făcut un pic de vâlvă. Oricine mă cunoaşte ştie că sunt un mare iubitor de câini. Înţeleg că era nervos din cauza tuturor oamenilor din jur. Nu e chiar atât de rău. În ultima zi a vizitei mele în Republica Moldova i-am oferit preşedintei Maia Sandu o jucărie mică pentru Codruţ. Să sperăm că acesta va fi începutul unei prietenii frumoase”, a afirmat Alexander Van der Bellen, citat de Ziarul de Gardă.

Meine Begegnung mit Codruț, dem „First Dog“ der Republik Moldau, hat für etwas Aufsehen gesorgt. Alles halb so wild. ? Viel wichtiger ist: Die Gespräche, die ich mit Präsidentin @sandumaiamd u.a. in Moldau geführt habe, waren sehr gut. (vdb) pic.twitter.com/Rn8HM7vpod

— A. Van der Bellen (@vanderbellen) November 17, 2023

Câinele preşedintei Maia Sandu a încălcat joi protocolul diplomatic, muşcându-l de mână pe preşedintele austriac, aflat în vizită în Republica Moldova.

Incidentul a avut loc în momentul în care cei doi lideri se plimbau în curtea reşedinţei prezidenţiale, iar Van der Bellen a încercat să mângâie câinele, un patruped salvat de pe stradă, numit Codruț.

View this post on Instagram

A post shared by Maia Sandu (@maia.sandu)

După o întrevedere trilaterală la sediul Preşedinţiei din Chișinău, Alexander Van der Bellen, Maia Sandu și preşedinta Sloveniei, Natasa Pirc Musar, au făcut o plimbare prin curtea instituţiei, unde se afla şi Codruţ.

La un moment dat, Maia Sandu s-a apropiat de animal şi l-a mângâiat. Natasa Pirc Musar a rămas deoparte, însă Alexander Van der Bellen s-a apropiat şi el de Codruţ. Când liderul de la Viena a încercat să-l mângâie, câinele l-a muşcat de mână.

View this post on Instagram

A post shared by Maia Sandu (@maia.sandu)

Maia Sandu şi-a cerut scuze în engleză şi a explicat că animalul s-a speriat din cauza numărului mare de oameni din apropiere.

Alexander Van Der Bellen a apărut cu mâna bandajată la următoarea întâlnire, cu preşedintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu.

Foto: Maia Sandu / Facebook.com

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *