LIVETEXT | Israelul spune că va avansa oriunde se găsește Hamas. Atac asupra unei tabere de refugiaţi din Cisiordania, anunță Semiluna Roşie Palestiniană

LIVETEXT | Israelul spune că va avansa oriunde se găsește Hamas. Atac asupra unei tabere de refugiaţi din Cisiordania, anunță Semiluna Roşie Palestiniană

Trupele israeliene vor avansa oriunde se găsesc teroriștii Hamas, inclusiv în partea de sud a Fâșiei Gaza, unde îndeamnă oamenii să se refugieze, a anunțat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene. În ultimele zile, au existat tot mai multe indicii că o ofensivă terestră în partea de sud a enclavei este iminentă, după ce Israelul a declarat că partea de nord a Gazei, inclusiv orașul Gaza, este acum sub controlul său. În acest timp, cel puțin 5 palestinieni au murit într-un atac israelian asupra unei tabere de refugiaţi din Cisiordania ocupată, a anunțat sâmbătă dimineață Semiluna Roşie Palestiniană.

07:2718-11-2023

Cel puțin 5 morți într-un atac israelian asupra unei tabere de refugiaţi din Cisiordania

Semiluna Roşie Palestiniană a anunţat în noaptea de vineri spre sâmbătă că cel puțin cinci palestinieni au fost uciși şi alți doi răniți într-un atac israelian asupra unei clădiri din tabăra de refugiaţi Balata din Nablus, în Cisiordania ocupată, informează Reuters.

Armata israeliană nu a confirmat încă lovitura.

07:1918-11-2023

Armata israeliană spune că va avansa oriunde se găsește Hamas

Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului, Daniel Hagari, a declarat că trupele israeliene vor avansa oriunde se găsește Hamas, inclusiv în partea de sud a Fâșiei Gaza, transmite CNN.

În ultimele zile, au existat tot mai multe indicii că o ofensivă terestră în partea de sud a enclavei ar putea fi iminentă.

Liderii israelieni au declarat că partea de nord a Gazei, inclusiv orașul Gaza, este acum sub controlul Israelului. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a oferit puține informații despre planul său de operațiuni post-militare pentru Gaza.

23:5817-11-2023

O nouă înregistrare video difuzată de Hamas pare să arate un ostatic israelian în Gaza

O nouă înregistrare video care pare să arate un ostatic israelian ținut captiv în Fâșia Gaza a fost publicat în mediul online, scrie CNN.

Postul american de televiziune notează că nu va publica detalii despre această înregistrare, care a apărut pe canalul de Telegram al Brigăzilor Al Qassam, aripa militară a Hamas.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a refuzat în cadrul conferinței de vineri seară să comenteze înregistrarea video, atunci când a fost întrebat despre aceasta.

Armata israeliană a transmis anterior în cursul zilei de vineri că a recuperat cadavrul unei ostatice israeliene, soldatul Noa Marciano, care avea 19 ani, în timpul unor căutări desfășurate în apropierea spitalului Al-Shifa din orașul Gaza – al doilea anunț de acest fel în ultimele 12 ore.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *