„M-au tăvălit pe jos, mi-au dat cu pumnii în gură”. Bărbatul reținut din greșeală în cazul crimei de la Sibiu susține că a fost abuzat de polițiști

„M-au tăvălit pe jos, mi-au dat cu pumnii în gură”. Bărbatul reținut din greșeală în cazul crimei de la Sibiu susține că a fost abuzat de polițiști

La întoarcerea acasă, Laurențiu Lăcătușu, bărbatul din Doj reținut de polițiști în cazul uciderii omului de afaceri din Sibiu, Adrian Keiner, a povestit presei cum a fost tratat de polițiști în timpul reținerii. Acesta a spus că a fost „bătut” și „tăvălit” în fața soției sale, potrivit Digi24.

Laurenţiu Lăcătuşu, în vârstă de 31 de ani, unul dintre cei trei suspecți în cazul uciderii milionarului, a fost prins de polițiști joi seara, în comuna Valea Stanciului, din județul Dolj.

Ulterior, acesta a fost eliberat pentru că „nu au rezultat probe indubitabile” care să justifice reținerea lui, a anunțat Poliția Sibiu, iar la întoarcerea acasă a povestit apoi cu lux de amănunte cum a fost agresat de polițiști în fața casei sale.

„Când am venit de la lucru m-au prins aici doi civili. M-au tăvălit pe jos, mi-au dat cu pumnii în gură, cu picioarele. M-au luat la bătaie… (…) Eu vin de la lucru să îmi iau bătaie de la poliție?”, a declarat acesta jurnaliștilor.

Acesta povestit că oamenii legii nu s-au legitimat atunci când l-au reținut, aceștia fiind în civil, târându-l până la mașina de poliție.

„De unde vii? Și unde mergi? Acasă? Suntem de la poliție, treci în mașină. Erau în civil. Domnule, stați așa, eu mă sui în mașină, dar o legitimație nu aveți? Ce legitimație, treci în mașină. Și atunci au început să mă târască pe jos.”

Soția bărbatului, care a fost martoră la toată scena, susține că a văzut mai multe persoane suspecte care dădeau târcoale locuinței. Speriată, și-a sunat soțul să vină acasă, iar când acesta a intrat pe stradă, polițiștii au tăbărât pe el.

„Am țipat în gura mare să iasă vecinii, că m-am gândit că sunt hoți. Am strigat «vecine sari repede că îl omoară pe Laurențiu». Când colo era poliția. Ce treabă avea el de aici, un salahor, să ajungă tocmai până la Sibiu să facă crima. Cum să se poată? Un țăran? Haideți, doamnă, să fim serioși, că nu vine un țăran de aici să îți dea în cap la oraș, că nu știe ăla. Tot de acolo s-a făcut și s-a dat. Și bagă oameni nevinovați…”, a declarat aceasta.

Fost boxer, Laurențiu Lăcătușu lucrează de mai mulţi în construcții, iar cel mai mult a muncit in Italia. De asemenea, când venea în țară, acesta punea gresie, faianță și zugrăvea. Pe data de 28 octombrie, cu o săptămână înainte de crima de la Sibiu, Laurențiu Lăcătușu s-a căsătorit.

În noaptea de 5 spre 6 noiembrie, trei bărbați care purtau cagule au intrat în casa lui Adrian Kreiner din municipiul Sibiu, l-au legat pe acesta de mâini și de picioare și l-au bătut, apoi l-au acoperit cu un covor, iar pe fiica acestuia au amenințat-o cu pistolul, pentru a le arăta unde sunt banii.

Hoții au dispărut cu mai multe ceasuri scumpe.

Omul de afaceri Adrian Kreiner a murit la spital pe 7 noiembrie.

În varianta inițială a anchetatorilor, Laurențiu era unul dintre cei trei criminali doljeni. Ceilalți doi complici ar fi reușit să fugă din țară imediat după ce au aflat că omul de afaceri a murit la spital.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *