CEO-ul și cofondatorul OpenAI, compania care dezvoltă ChatGPT, concediat pe motiv că nu era „sincer” cu consiliul de administrație

CEO-ul și cofondatorul OpenAI, compania care dezvoltă ChatGPT, concediat pe motiv că nu era „sincer” cu consiliul de administrație

Sam Altman, directorul executiv și cofondator al OpenAI, a fost înlăturat din propria companie după ce consiliul de administrație l-a acuzat că „nu a fost întotdeauna sincer în comunicările sale”, potrivit The Guardian.

Demiterea lui Altman reprezintă un șoc major în Silicon Valley. În urma lansării ChatGPT, chatbotul extrem de popular dezvoltat de OpenAI, Altman a devenit unul dintre cei mai vizibili lideri din tehnologie din lume și un expert căutat în domeniul inteligenței artificiale.

Într-o declarație de vineri, consiliul de administrație al Open AI a anunțat că „nu mai are încredere în capacitatea sa de a conduce” și a afirmat că o nouă conducere este „necesară” pe măsură ce compania avansează, se arată într-o declarație postată pe site-ul acesteia.

De asemenea, el părăsește consiliul de administrație al companiei.

„Plecarea domnului Altman vine în urma unui proces de analiză deliberativă a consiliului, care a ajuns la concluzia că acesta nu a fost în mod constant sincer în comunicările sale cu consiliul, împiedicând capacitatea acestuia de a-și exercita responsabilitățile”, se arată în declarația consiliului.

Ce ar fi ascuns Altman de consiliul de administrație al companiei sale nu a fost clar.

Altman a postat pe Twitter un mesaj:

„Mi-a plăcut timpul petrecut la Openai. A fost transformator pentru mine personal și, sperăm, pentru lume un pic. Mai presus de toate, mi-a plăcut să lucrez cu oameni atât de talentați. Voi avea mai multe de spus despre ce urmează mai târziu”, a scris el.

Mira Murati, CTO al OpenAI, va deveni CEO interimar în locul său, potrivit comunicatului. Murati a făcut parte din conducerea companiei din San Francisco timp de cinci ani.

Altman a fost considerat o voce importantă în domeniul inteligenței artificiale de când compania sa a lansat ChatGPT în noiembrie 2022. Chatbotul generativ AI a acumulat peste 100 de milioane de utilizatori în mai puțin de un an.

În vârstă de 38 de ani a condus eforturile de a crea „inteligența generală artificială”, sau AGI, un sistem de inteligență artificială capabil să îndeplinească orice sarcină pe care o poate realiza un om.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *