Putin, de părere că Rusia „nu are niciun conflict cu societatea europeană”

Putin, de părere că Rusia „nu are niciun conflict cu societatea europeană”

Rusia îşi menţine deschisă „fereastra” spre Europa în pofida „vremurilor dificile”, a declarat vineri preşedintele Vladimir Putin, informează dpa, potrivit Agerpres. Liderul de la Kremlin a subliniat că Moscova are o „perioadă dificilă” cu elitele europene.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat la un forum cultural din Sankt Petersburg că Rusia nu va exclude Europa, potrivit agenţiei de ştiri de stat TASS.

„Când există un curent de aer, cineva se gândeşte: poate ar fi rezonabil să închidem puţin fereastra ca să nu răcim”, a spus şeful statului rus.

„Dar avem vreme bună”, a adăugat Vladimir Putin. „Nu închidem nimic, nu avem niciun conflict cu societatea europeană”. Mai degrabă, a spus el, Rusia trece prin „vremuri dificile” cu elita europeană.

Uniunea Europeană şi mai multe state occidentale au impus sancţiuni mai dure statului şi parlamentarilor ruşi, pe măsură ce războiul Moscovei împotriva Ucrainei continuă. În pofida sancţiunilor, Kremlinul continuă să prezinte date economice pozitive, deşi acest lucru este greu de verificat.

Creşterea economică a Rusiei va depăşi 3% până la sfârşitul anului, a declarat vineri preşedintele Putin.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *