Pensiile vor scădea cu 1.000 de lei pentru sute de pensionari – Veniturile bătrânilor nu se măresc cu 40%, ci cu 23%

Pensiile vor scădea cu 1.000 de lei pentru sute de pensionari – Veniturile bătrânilor nu se măresc cu 40%, ci cu 23%

În timp ce noua lege a pensiilor trece pe repede înainte de Parlament cu controverse uriașe, vine o nouă lovitură pentru pensionari! Chiar dacă statul dă asigurări că pensiile nu vor scădea, o parte dintre seniori ar putea pierde o mie de lei din venituri.

Este vorba despre persoanele care iau vouchere pentru alimente. Persoanele care vor avea venituri peste pragul stabilit, de 1700 de lei, nu vor mai primi banii, dacă statul nu decide să crească această limită.

Noua lege a pensiilor ajunge pe masa deputaților săptămâna viitoare. Controversele rămân, însă! Una dintre ele: de unde va lua coaliția bani pentru majorările de anul viitor. Asta în condițiile în care pentru creșterea din ianuarie este nevoie de 15 miliarde de lei, iar pentru recalculare specialiștii spun ca bugetul ar trebui suplimentat cu 10 miliarde.

Legea pensiilor a fost adoptată în Senat și se așteaptă votul din Camera Deputaților. Au fost acuzații dure între opoziție și politicienii de la putere. USR a acuzat coaliția că nu are bani să majoreze pensiile. În replică, senatorul PSD le-a spus USR-iștilor că au cumpărat „penisuri și vagine” din banii din PNRR.

CONTROVERSELE DIN NOUA LEGE A PENSIILOR-impactul bugetar a fost modificat cu scandal-proiectul permite statului să taie cheltuielile dacă nu se încadrează în buget-foștii magistrați primesc cei mai mulți bani în ianuarie-unele categorii de pensionari ar fi dezavantajate-sursa de finanțare încă nu este clară-vârsta de pensionare crește în funcție de speranța de viațăSURSA: Realitatea PLUS 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *